Gandul de dimineata 9 iulie

4„Cei doi Iuda”
Iosif a fost vândut ca rob, pentru douăzeci de sicli de argint, fiind minor, ismaeliţilor care l-au dus în Egipt. Dacă urmărim chipul moral al lui Iuda Iscarioteanul care L-a vândut pe Mântuitorul, vom găsi asemănări cu Iuda, fratele lui Iosif.
În grupul apostolilor, Iuda era cel care purta punga, dar mai mult decât atât se vorbea de el ca fiind un hoţ. Ultimele istorisiri din Evanghelie sunt umbrite de trădarea lui Iuda. El a criticat acţiunea Mariei, care a uns picioarele Învăţătorului cu mirul preţios. Aici a fost scoasă în evidenţă avariţia lui Iuda, care nu a văzut în preţul mirului nimic din frumuseţea faptei pe care a lăudat-o Învăţătorul, ci numai un mijloc prin care puteau fi mărite fondurile propriului buzunar. Chiar şi acest motiv a fost învăluit în minciună, spunând că banii puteau fi folosiţi pentru ajutarea săracilor. Imediat după cele întâmplate, Iuda s-a dus să-L vândă pe Învăţătorul.
Dacă Iosif era neliniştit cu privire la vânzarea sa către ismaeliţi, Îl putem vedea pe Domnul şi Mântuitorul nostru spunând lui Iuda, în liniştea Sa desăvârşită: „Ce-ai să faci, fă repede“. Şi Iuda a ieşit afară în întuneric.
*La trecerea negustorilor madianiţi, au tras şi au scos pe Iosif afară din groapă şi l-au vândut, cu douăzeci de sicli de argint … Geneza 37.28*

de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s