Gandul de dimineata 19 Iulie

bisericaneagra8„De ce mergem la biserică?”
Într-o duminică, când Louis al XVI-lea a sosit la biserică, nu a găsit pe nimeni, ci doar pe episcopul Fenelon, predicator la curte. Surprins să vadă biserica goală, regele l-a întrebat pe Fenelon: „Unde este toată lumea? De ce nu este nimeni prezent la biserică în această dimineaţă?“. Atunci predicatorul a răspuns: „Am anunţat în biserică, că maiestatea voastră nu va veni astăzi, pentru că am dorit să vedeţi cine vine la slujbă pentru a vă impresiona şi cine vine pentru a se închina cu adevărat!“.
În zilele noastre nu întâlnim în biserici regi şi regine, dar motivaţiile unor creştini pot fi la fel de greşite ca şi ale celor din relatarea de astăzi. Unii merg la biserică cu gândul că poate îi ajută la examene, alţii se gândesc la bunul mers al firmei, alţii doar de ochii lumii. Astfel de motive sunt nenumărate; însă niciunul din ele nu aduce glorie lui Dumnezeu.
Primii creştini rămân un mare exemplu pentru noi: erau nelipsiţi de la vestirea Cuvântului lui Dumnezeu. Ei aveau un scop bine definit: „stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni“ şi „ei lăudau pe Dumnezeu“.
Noi de ce mergem la biserică?
*Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu … Faptele Apostolilor 2.46*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s