Gandul de dimineata 21 Iulie

crestinii_ii_ajuta_pe_saraci_400„Un ajutor permanent”
În Primul Război Mondial, într-o comunitate din munţii Scoţiei, tinerii erau înrolaţi în număr tot mai mare pentru serviciul militar. De fiecare dată când se adunau contingentele cu aceşti tineri în portul de pe insulă, pentru a fi transportaţi la ţărmul Scoţiei, rudele şi prietenii lor cântau o cântare, al cărei conţinut se asemăna cu Psalmul 46.
Psalmul acesta a fost cel care l-a condus pe Martin Luther să compună măreţul imn creştin: „Cetate tare-i Dumnezeu“. Mesajul său a străbătut veacurile, oferind îmbărbătare şi curaj credincioşilor. Când se apropie pericolul, avem nevoie de un loc de refugiu. Unde am putea găsi un astfel de loc dacă nu la Dumnezeu? David, bărbatul care a avut de-a face într-un mod deosebit cu duşmanii, a găsit mereu protecţie desăvârşită, atât pentru sine, cât şi pentru oastea sa.
Duşmanii noştri pot să fie altfel decât duşmanii lui David; dar ei nu sunt mai puţin răi şi periculoşi. Puteri duşmane vor exista tot timpul, şi încercările nu vor înceta, dar cel credincios poate şti că Dumnezeu este „un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi“. Pune-ţi încrederea în Dumnezeu, care prin Fiul Său Şi-a arătat deschiderea să te primească ca pe un copil al Său.
*Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. Psalmul 46.1*

Articol de la Claudia Darie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s