Pregatirea pentru reusite

Old man using a laptop with his grand son reading a newspaperDavid, înaintat în vârstă, știe că nu el va putea lăsa un Templu ca o moștenire după el. Ceea ce înțelege este că el poate să lase o pregătire ca moștenire. De obicei lumea omagiază pe cel care finalizează un proiect cu succes, însă cei care au lucrat la pregătirea lui sunt deseori uitați și considerați neimportanți.

E normal ca să nu se vadă fundația unei case, dar cât timp am putea admira frumusețea unei construcții dacă fundația este precară? Pregătirea pentru proiecte reușite este tot la fel de importantă ca și finalizarea proiectului în sine.

Este un principiu biblic foarte frumos și anume că fiecare ne facem partea noastră în anumite lucrări, dar partea fiecăruia contează, chiar dacă nu fiecare finalizează. Pavel spune:
Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească: aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu care face să crească.Cel ce sădeşte şi cel ce udă sunt totuna şi fiecare îşi va lua răsplata după osteneala lui. Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. După harul lui Dumnezeu, care mi-a fost dat, eu, ca un meşter-zidar înţelept, am pus temelia, şi un altul clădeşte deasupra. Dar fiecare să ia bine seama cum clădeşte deasupra. (1Corinteni 3:6-10)

David pregătește mai multe lucruri pentru construirea Templului și pregătirea lui este un model care poate fi aplicat și în zilele noastre.

1. Pregătirea logistică.

David pregătește locul (v. 1), materia primă și materiale de construcție. Proiectul nici nu începuse, dar cuiele erau pregătite. Aceasta înseamnă o listă amănunțită cu privire la resursele necesare pe tot parcursul proiectului și depozitarea și organizarea lor într-un mod adecvat.

2. Pregătirea echipei.

David pregătește echipe de muncitori (v. 15) și dă porunci „căpeteniilor lui Israel să vină în ajutorul fiului său.” Este imposibil să faci ceva fără să ai oameni potriviți la locul potrivit. Dar, de asemenea, este dezastruos dacă nu te asiguri că acei oameni vor colabora. O echipă este un grup de oameni care își cunoaște fiecare locul, își aduce contribuția și se ajută unii pe alții pentru reușita grupului.

3. Pregătirea spirituală.

Împăratul oferă o direcție spirituală foarte clară în privința unui proiect foarte material. David subliniază importanța relației cu Dumnezeu, pentru că El dă „pricepere și înțelepciune” (v. 11-13). Pentru David, cea mai importantă pregătire este cea spirituală, pentru că poți să ai toate resursele, poți să ai oamenii, dar să nu ai ajutor divin. „Puneți-vă acum inima și sufletul să caute pe Domnul, Dumnezeul vostru” (v.19) este imperativul unei chemări la redeșteptare și reformă. Lui Solomon îi spune că reușita depinde de o condiție: „dacă vei căuta să împlinești legile și poruncile pe care le-a dat lui Moise Domnul” (v. 13).
Dacă pregătirea logistică asigură resursele și pregătirea echipei asigură oamenii, pregătirea spirituală asigură motivația corectă.

Te-ai gândit vreodată să lași ca moștenire o pregătire?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s