Australia: Inalta Curte a anulat toate casatoriile de acelasi sex din tara

same-sex-marriageÎnalta Curte din Australia a decis să anuleze căsătoria între persoane de același sex și legea cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex pentru că sunt în contradicție cu legislația federală, ne informează portalul RT .

Proiectul de lege pentru a legaliza căsătoriile între persoane de același sex intră în contradicție cu dreptului federal din 1961, care definește căsătoria ca o uniune între un bărbat și o femeie.

Potrivit instanței, decizia de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex este de competența Parlamentului. Parlamentul australian a luat în considerare acest proiect în 2012 și legea legalizarea căsătoriilor gay a fost adoptată 22 octombrie 2013, intrând în vigoare la 7 decembrie 2013 în regiunea Australian Capital Territory.

Australian Capital Territory a devenit prima regiune din Australia care a legalizat astfel de căsătorii. În capitala Australiei, 27 de căsătorii ale cuplurilor de același sex a fost legalizate, dar acum ele vor tot fi anulate. Actualul prim-ministru, Tony Abbott, care a fost ales în acest an, a promis  că se va opune cu fermitate căsătoriilor între persoane de același sex.

În prezent, căsătoriile între persoane de același sex sunt permise în 15 de țări, inclusiv în Olanda, Franța, Spania, țările scandinavice, Brazilia, Noua Zeelandă, în câteva state din SUA, Mexic și la nivel regional în Marea Britanie. De asemenea Curtea Supremă din India a scos în ilegalitate căsătoriile gay.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s