Consilierul lui Rouhmani: Nimeni nu are dreptul sa evanghelizeze in Iran!

younesi_ali_675Arătând cu degetul spre diversitatea etnică şi religioasă, Ali Younesi, consilierul preşedintelui Rouhani privind Afacerile de Cult şi Etnice ale Minorităţilor, a spus: “Fiecare este liber să îşi practice propria credinţă, dar nimeni nu are dreptul să îşi promoveze credinţa.” Domnul Younesi a spus, într-un interviu cu agenţia de ştiri Fars susţinută de Gărzile Revoluţionare: “Nu permitem niciunei persoane sau niciunui grup să atragă oamenii la secte sau alte religii decât islamul. Acest lucru îl considerăm religios şi, prin urmare, ilegal. Ei îşi pot vedea de treburile lor. Totuşi, nu este acceptabil, de exemplu, ca un creştin să îl atragă pe un musulman la creştinism.” –Mohabat News

Ali Younesi, fost ministru al Informaţiilor în cadrul administraţiei preşedintelui Khatami, a subliniat faptul că activităţile evanghelice sunt ilegale în Iran şi toate acţiunile de acest fel trebuie stopate. Aceasta este cea mai directă declaraţie venită din partea unui funcţionar din cadrul cabinetului prezidenţial Rouhani împotriva activităţilor evanghelice.

Guvernul Iranian promovează în mod activ islamul în alte ţări în care creştinismul este religia dominantă, dar nu doreşte să se întâmple invers în interiorul graniţelor sale. În timpul campaniei ale prezidenţiale, Hassan Rouhani a promis garantarea unei mai mari libertăţi dacă va fi ales. După ce preşedintele Rouhani a ocupat poziţia de preşedinte, situaţia privind drepturilor omului nu doar că nu s-a îmbunătăţit, ci chiar a regresat. Poziţia islamică este luată în considerare în guvernul iranian. Acest lucru nu lasă loc celorlalte credinţe neislamice să existe. Credincioşii unor asemenea credinţe sunt, de asemenea, privaţi de cel mai fundamental drept al expresiei.

Advertisements

One response to “Consilierul lui Rouhmani: Nimeni nu are dreptul sa evanghelizeze in Iran!

  1. Pingback: Mic manual de diversiune. Lecţia bondarului. | CRONICA REZERVISTULUI·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s