Pulsul persecutiei religioase (1) – Pakistan si Iran

Trei creştini sunt condamnaţi la câte şase ani închisoare în Iran, iar unei creştine din Pakistan un tribunal îi reconfirmă pedeapsa cu moartea.

Conform unui comunicat de presă a Solidarităţii Creştine Mondiale (CSW, sigla în engleză), un tribunal iranian a condamnat la şase ani de închisoare pe pastorii Behnam Irani şi Mathias Haghnejad şi pe diaconul Silas Rabbani.prison1

Verdictul emis de către judecătorul Asef al-Hosseini, ordonă ca pastorul Irani să-şi ispăşească condamnarea în oraşul din nordul ţării Zabol, în timp ce ceilalţi doi vor fi transferaţi la o închisoare în Minab, o insulă din Golful Persic. Toţi trei au făcut apel la această sentinţă.

În Pakistan, vecina Iranului din est, Înalta Curte din Lahore, a menţinut sentinţa de condamnare la moarte care a fost emisă înainte de un tribunal inferior, pentru o femeie creştină pe nume Asia Bibi. Ea a fost acuzată de blasfemie contra islamului şi a lui Mahomed, în urmă cu patru ani. Avocaţii acesteia au anunţat că vor face apel în contra acestei decizii judecătoreşti.

„Doi judecători ai Tribunalului Superior din Lahore au respins recursul acestei femei dar vom face un alt recurs la Curtea Supremă a Pakistanului”, a spus avocatul Shakir Chaudhry.

Asia Bibi, mamă a cinci copii, se află în închisoare din 2010. Ea a fost arestată de către poliţie în 19 Iunie 2010 şi acuzată de blasfemie după ce a fost găsită vinovată de a fi făcut comentarii peiorative contra profetului Mahomed în timpul unor discuţii cu mai multe femei musulmane. „Hristos al nostru şi-a sacrificat viaţa pe cruce pentru păcatele noastre. Hristosul nostru este viu”, a spus Bibi colegelor sale. Din acel moment ele s-au opus să bea din acelaşi recipient pe care îl utiliza Asia, spunând că este contaminat, deoarece ea este creştină. Apoi a fost bătută şi închisă într-o cameră până ce a fost arestată. Creştinii au solicitat poliţiei să nu prezinte acuzaţii de blasfemie, dar presiunea liderilor musulmani locali au forţat poliţia să ignore această petiţie.

Mai sus am redat o mica parte din intregul articol …

Citeste mai multe pe: http://benidradici.wordpress.com/2014/10/24/pulsul-persecutiei-religioase-1-pakistan-si-iran/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s