De ce a demisionat unul dintre cei mai de succes oameni ai lumii?

Mohamed El-Erian, fostul director şi manager al companiei PIMCO, care valorează trilioane de dolari, a dezvăluit uimitorul motiv pentru care a demisionat la începutul acestui an.

Screenshot-285-900x480

Mohamed El-Erian, om de succes, cu venituri de aproximativ 100 de milioane de dolari, cu o poziţie socială de invidiat, a şocat lumea financiară prin decizia sa de la începutul anului de a-şi da demisia. După ce plecarea sa subită a fost supusă multor speculaţii, într-un interviu recent a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a făcut acest pas. O listă cu 22 de momente importante în viaţa fiicei lui de 10 ani, la care el nu fusese prezent l-au determinat să-şi schimbe traiectoria vieţii, notează wall-street.ro.

El povesteşte cum într-o ocazie, i-a cerut de mai multe ori fiicei sale să se spele pe dinţi înainte de culcare, iar aceasta a refuzat. A fost foarte surprins de reacţia şi împotrivirea ei, lucruri care nu se întâmplau cu ceva timp în urmă. Cerându-i explicaţii pentru atitudinea adoptată, fetiţa l-a rugat să aştepte puţin, timp în care a mers în camera ei, a întocmit o listă cu 22 de momente importante în care tatăl ei a lipsit, apoi s-a întors şi i-a înmânat-o, relatează dailymail.co.uk.

„A fost ca un duş rece”, povestea El-Erian, uimit şi totodată indignat de acţiunea fiicei sale. „M-am simţit groaznic şi am adoptat o atitudine defensivă: aveam o scuză bună pentru fiecare eveniment de la care lipsisem!”, spunea el. În fond şi la urma urmei, el era convins de faptul că timpul pe care nu-l petrecea cu familia era investit în afaceri care le asigura un trai cât mai bun, notează independent.co.uk.

Mohamed El-Erian este primul care recunoaşte că este extrem de norocos pentru că şi-a putut permite să renunţe la stilul de viaţă de dinainte şi să găsească un echilibru între viaţa profesioanală şi cea personală. În prezent, este consilier economic cu jumătate de normă la compania de asigurări Allianz, lucru care îi permite să se concentreze mai mult asupra familiei şi a rolului de soţ şi tată. El-Erian povestea în cadrul interviului că şi-a dat seama de greşeala pe care a făcut-o şi se bucură din plin de timpul petrecut cu fiica sa, jucându-se cu ea, pregătindu-i micul dejun sau ducând-o şi aducând-o de la şcoală. Semnalul de alarmă tras de fetiţă a fost punctul de cotitură în viaţa lui. Potrivit altor surse, se pare că acesta nu a fost singurul motiv pentru care a renunţat la funcţia pe care o deţinea. Totuşi, el insistă asupra faptului că preferă de acum înainte să investească timpul de care dispune pentru a fi un bun tată decât pentru a fi un bun investitor.

Recent, TIME a întrebat câţiva oameni de succes, cu funcţii importante, despre bilanţul dintre viaţa profesională şi cea personală. Printre greutăţile cu care se confruntă în acest sens, toţi au recunoscut că regretă faptul că nu au petrecut mai mult timp cu familiile lor. Un studiu din anul 2013 al Pew Research asupra familiilor în care cei doi lucrează, a relevat faptul că 46% dintre taţi consideră că nu petrec suficient timp cu copiii lor versus 23% dintre mame. Un alt studiu al FWI a arătat faptul că cei care fac din familie o prioritate au mai mare succes în domeniul muncii, sunt mai puţin stresaţi şi reuşesc să găsească mai uşor echilibru între muncă şi familie.

Din nefericire, nu oricine poate urma exemplul lui Mohamed El-Erian. Însă, putem conştientiza importanţa familiei pe care o avem, investind în ea cât mai mult timp de calitate, renunţând poate la lucruri care nu sunt nici urgente, nici necesare.

Sursa: SemneleTimpului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s