Pastori amenintati de guvern cu inchisoarea si amenzi daca refuza sa oficieze “casatoriile gay”

In Idaho, SUA,  Donald Knapp, slujitor hirotonit a refuzat să efectueze o ceremonie gay în biserică. Curtea de Apel din Idaho a anulat amendamentul constituțional care definește căsătoria ca uniunea dintre  un bărbat și o femeie, așa că pastorii ar trebui să oficieze căsătorii între persoane de același sex în biserica în care slujesc, ne informează portalul Daily Signal.pastor-refuze-casatoria-gay

Vinerea trecută, un cuplu gay a cerut pastorului Knapp să îi căsătorească. Knapp a spus politicos, că nu poate face așa ceva. Pastorul Knapp acum se confruntă cu o pedeapsă de 180 de zile în închisoare și 1000 dolari amenda pentru fiecare zi în care refuză, să oficieze căsătoria între persoane gay.

“Guvernul nu ar trebui să forțeze slujitorii hirotoniți de a acționa împotriva credinței lor sub amenințarea cu închisoarea și amenzi penale”, a spus avocatul Jeremy Tedesco într-o declarație. “Mulți dintre ei nu au negat faptul că pastorii ar fi obligați să efectueze astfel de ceremonii, care sunt complet în dezacord cu credința, dar asta s-a întâmplat aici”, a adăugat el.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s