De la „selfi” la… „iutub”

Selfie (2)

Aşa este, evoluăm! Trebuie să recunoaştem că nu e uşor…
Mă amuză şi mă întristează în acelaşi timp efortul unora de a-şi găsi un loc „mai de seamă”, chiar dacă nu dispun de „materialul” necesar.
Mă amuză, pentru că e caraghios atât efortul, cât şi rezultatul.
Mă întristează, pentru că ştiu că niciun om nu a fost lipsit de talantul său. Durerea e că unii ar dori şi tânjesc după talantul altcuiva. Sau, mă rog, ceva similar măcar…
O incursiune, fie ea şi de câteva minute pe „feisbuc” sau pe „iutub” vă va convinge că nu exagerez. Sunt oameni care ar putea fi excelenţi mecanici auto (ca să dau un exemplu). Şi totuşi, ei vor cu tot dinadinsul să fie… altceva. Mai… trendy. Mai cool. Sau, pe româneşte, mai mişto. Oricum, mai băgaţi în seamă…
În general, genul acesta de oameni sunt gata să facă orice ca să reuşească „teleportarea” în postura dorită. N-au importanţă mijloacele, important e scopul (ca s-o spun într-o altă variantă).
Amuzant şi dureros. Amuzant pentru moment. Dureros în perspectivă. Momentele trec. Perspectiva bate la uşă. Şi, odată intrată, e greu să o scoţi afară…
Popor necăjit. Necăjit prin sine. Căci toţi aceşti „selfi” de azi, „iutubaţi” chiar şi doar… curăţând morcovi, vor fi cei ce vor plăti oricât, vor face orice compromis pe măsură ce noi trepte ierarhice le vor ieşi în cale.
Poate de aceea nu vom scăpa de eticheta de slugi şi de lingăi niciodată. Din păcate, chiar şi când am fi avut şansa de a fi ceea ce putem. Pur şi simplu.
În rest, mai rămâne să învăţăm să fim noi înşine. Chiar dacă oamenii nu rămân cu gura căscată. Eh, asta e mai greu. Pentru unii, imposibil.

Din păcate…

http://cetateadepiatra.wordpress.com/2014/10/18/de-la-selfi-la-iutub-d/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s