Kurzii se afla in prima linie in batalia impotriva SIIL

Sunt un popor fără țară. Kurzii se confruntă acum cu un asalt violent din partea SIIL. Va prezentam criza cu care se confruntă kurzii și istoria acestui popor remarcabil. Locuitorii străvechi cunoscuți sub numele de kurzi sunt împrăștiați prin tot Orientul Mijlociu. Aceștia s-au confruntat cu persecuții extreme de-a lungul secolelor, inclusiv un atac cu gaz toxic lansat de Saddam Hussein în martie 1988. 12 000 de kurzi au pierit atunci printr-o moarte chinuitoare. Acum, ei dețin controlul asupra zonei de nord-est a Siriei, iar Kurdistanul Irakian a primit creștinii care au fugit din fața atrocităților SIIL. 646x404Kurzii tânjesc după o țară pe care să o poată numi a lor. Unii kurzi Îl acceptă pe Hristos. Stephen Mansfield a fost rugat să spunî câteva cuvinte despre asta și despre cum putem noi, creștinii din America, să îi susținem în rugăciune.
”Chiar trebuie să ne rugăm pentru ei, fiindcă au fost abuzați de proprii lor frați musulmani. Saddam s-a ascuns sub Islam pentru a-i distruge pe kurzi și pentru a comite acele atrocități. Foarte mulți misionari curajoși au mers acolo și mulți kurzi Îl primesc pe Hristos.
Fiindcă oamenii au dreptul să-și exprime ideile și preferințele religioase, pot auzi despre Isus. Creștinilor le pasă de oamenii de acolo și îi susțin, iar ei văd asta și astfel avem o recoltă bogată.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline – noiembrie 2014 – ultimele stiri din Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s