Pulsul persecutiei religioase (2) – Pakistan, Argentina, Cuba

5459f226a25da_inp-09-50O familie din Pakistan este linşată de o mulţime furioasă, un pastor din Argentina este victima unei încercări de asasinat şi în Cuba se va construi prima biserică, după 55 de ani.

O familie din Pakistan este linşată de o mulţime furioasă şi apoi le sunt arse trupurile

Shahzad Masih şi soţia lui Shama au murit marţea trecută din cauza loviturilor primite de la un grup format din zeci de persoane care i-au atacat la locul lor de muncă, un cuptor de cărămizi, acuzaţi că au profanat o copie a Coranului, în provincia Punyab, în nord-estul Pakistanului.

Aşa cum informează cotidianul Pakistan Today, cei doi erau părinţi a trei copii mici, iar femeia era însărcinată. Un membru al familiei a povestit că Shama, a cărui tată a murit recent, a găsit unele obiecte religioase în casa părinţilor ei, pe care le-a considerat inutile şi cum ea era creştină a hotărât să le ardă în cuptorul la care ea lucra. Un muncitor a văzut scena şi a acuzat-o pe Shama că a ars un Coran. Un purtător de cuvânt al poliţiei a specificat că perechea a murit imediat din cauza loviturilor primite de mulţimea dezlănţuită, care apoi le-au aruncat trupurile în cuptorul de cărămizi pentru a fi arse. Alte surse care au comentat tragedia, au specificat că cei doi au fost aruncaţi în cuptor încă pe când erau în viaţă.

Un pastor din Argentina este victima unei încercări de asasinat

Pastorul Bisericii Baptiste Pueblo Grande din Argentina, Marcelo Nieva, împreună cu unul din membrii bisericii, Daniel Carreño, au fost victimele unui atac cu arme de foc, în timp ce tranzitau oraşul Rio Tercero, provincia Cordoba. Deşi vehiculul în care circulau a fost atins de gloanţele atacatorilor în mai multe locuri, cei doi au scăpat fără să fie răniţi.

În Cuba se va construi prima biserică, după 55 de ani

Cuba, un stat declarat ateu în urmă cu 55 de ani, unde creştinii sunt marginalizaţi şi persecutaţi constant, este acum obiectul unei informaţii pozitive, după atâţia ani de comunism.

Guvernul de la Havana va permite construcţia unei biserici creştine, în cazul de faţă a unei biserici catolice, care va fi finanţată din donaţiile credincioşilor catolici de la Biserica San Lorenzo din oraşul Tampa – Florida, compusă în mare parte din credincioşi cubanezi.

Biserica va fi construită în municipiul Sandino, din provincia Pinar del Rio, va avea capacitatea de 200 de locuri şi va ocupa un spaţiu de aproximativ 800 de metri pătraţi.

„Construcţia unui templu este o clară mostră a unei noi faze, al îmbunătăţirii relaţiilor dintre Biserică şi Stat”, a indicat Lopez Oliva, profesor de istoria religiilor la Universitatea din Havana. De asemenea, funcţionari ai bisericii cubaneze, sunt de părere că este un semn al schimbărilor relaţiilor dintre Vatican şi regimul lui Castro.

Citeste tot articolul pe: http://benidradici.wordpress.com/2014/11/05/pulsul-persecutiei-religioase-2-pakistan-argentina-cuba/

Advertisements

One response to “Pulsul persecutiei religioase (2) – Pakistan, Argentina, Cuba

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s