Se strange cercul în jurul adevaratilor crestini. Suntem pregatiti? (3)

ucm-libertad-religiosaEste libertatea religioasă în pericol în democraţiile occidentale? Este întrebarea unui sondaj de opinie on-line, promovat de portalul creştin Protestante Digital, în plină polemică a cazului Houston din ultimele săptămâni. Rezultatul este uimitor: 91,07 % au răspuns că DA, în timp ce doar 8,93 % au răspuns NU. Probabil că atunci când punem problema libertăţii religioase, ne gândim imediat la situaţia tragică în care se găsesc creştinii în Irak şi Siria şi în general din toate ţările musulmane, din Coreea de Nord, China, etc. Da, într-adevăr pentru ei este o adevărată problemă, iar noi ceilalţi trebuie să dovedim consecvenţă în rugăciune şi implicare la toate nivelele (politic, social, mediatic), pentru a contracara aceste flagrante nedreptăţi la care sunt supuşi fraţii noştri.

Astăzi va informăm despre una din cele mai serioase încălcări a libertăţii religioase a creştinilor despre care am scris vreodată. Săptămâna aceasta Canada a respins acreditarea Facultăţii de Drept a Universităţii Trinity din British Columbia pe unicul motiv că Universitatea se opune homosexualităţii. (Detalii aici) Vocabularul e prea sărac să descriem cât de şocantă este această ştire şi cât de alarmantă. Atenţionăm din nou creştinii din România că normalizarea homosexualităţii şi decretarea unui drept la nediscriminare pe bază de orientare sexuală are consecinţe radicale. Foarte mulţi creştini întreabă: cum mă afectează lucrurile acestea pe mine? Aici aveţi un exemplu concret. Universitatea Trinity este cea mai prestigioasă universitate creştină (evangelică) din Canada. Şi România are universităţi creştine: Emanuel la Oradea (evanghelică), Dimitrie Cantemir la Bucureşti (Ortodoxă), şi catolice. Nici una dintre ele nu acceptă homosexualitatea. Indiferenţa faţă de lucrurile care se petrec în alte ţări o vom plăti şi noi aici în România cu un preţ la fel de greu – în timp. Cităm din Dr. Martin Luther King, liderul mişcării pentru drepturi civile din Statele Unite: “Injustice anywhere is injustice everywhere”. Injustiţia şi nedreptatea împotriva creştinilor în Europa şi America de Nord va ajunge în timp şi în România noastră. E vremea să ne trezim din somn!”

Aici se gaseste o mica parte din articol. Citeste intreg articolul pe :http://benidradici.wordpress.com/2014/11/09/se-strange-cercul-in-jurul-adevaratilor-crestini-suntem-pregatiti-3/

Advertisements

One response to “Se strange cercul în jurul adevaratilor crestini. Suntem pregatiti? (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s