De ce prietenii mei evanghelici il sustin pe Iohannis si nu pe Ponta

1551470_699458850141369_4736392661443442529_n-horzAm observat (cu bucurie) că marea majoritate a prietenilor mei credincioși de pe Facebook îl susțin pe Iohannis pentru turul 2 la prezidențiale. Pe fluxul de știri îmi sosesc zilnic sute de postări, redistribuind articole ce promovează candidatura neamțului și cheamă la un vot împotriva lui Ponta. De fapt, dacă mă gândesc bine, nu cred că am remarcat nici măcar o postare a vreunui prieten în care să se declare deschis o opțiune pro Ponta.

De ce îl susțin evanghelicii (de pe Facebook) pe Iohannis? Există câteva motive pe care eu le consider mai degrabă secundare în acest moment, deși ele sunt importante. Unul este religia: Iohannis este evanghelic, iar Ponta pseudo-ortodox. Al doilea este reputația lui Iohannis de “neamț riguros”, ce a condus cu competență Primăria din Sibiu. Al treilea motiv ține de caracterul lui Ponta, pe care cei cu ochii deschiși îl cunosc sub numele de Primul Mincinos al Țării. Nu vreau însă să insist aici asupra acestor aspecte.

După părerea mea, cel mai important motiv pentru această susținere este faptul că cei mai mulți prieteni ai mei au o orientare de dreapta. Spunând aceasta, vreau să adaug imediat că nu am siguranța că Iohannis ar fi un om de dreapta veritabil (provenind dintr-un partid, PNL, care în ultimi ani a făcut valsuri stânga-dreapta pe eșichierul politic).

Credincioșii mai “luminați” preferă dreapta politică din cauza valorilor pe care aceasta le susține. Printre altele, aceste valori țin de un standard înalt de moralitate, de asigurarea unei justiții stabile, de promovarea familiei tradiționale, și chiar de credința în Dumnezeu.

De exemplu, voturile exprimate în trecut în Parlamentul European arată că social democrații europeni (PSD) împreună cu liberalii democrați (PNL) au aprobat căsătoriile homosexuale și adopția de copii de către cuplurile de același sex. Din cauza aceasta, cei care susțin familia tradițională s-ar putea simți mai apropiați de popularii europeni de dreapta (PDL) care în mare parte s-au opus acestor inițiative (sunt curios cum va vota PNL-ul de acum înainte, după intrarea în grupul popularilor).

Acest lucru este foarte evident în Statele Unite. Mă aflu de o lună în Minnesota, unde am avut ocazia să discut cu mai mulți credincioși despre votul de marțea trecută pentru senatul american. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că au susținut în alegeri Partidul Republican (care a și câștigat, preluând controlul asupra Senatului).

Credincioșii practicanți americani îi votează masiv pe republicani (de dreapta), deoarece aceștia (spre deosebire de democrați) sprijină în general mișcarea pro-life (împotriva avortului) și promovează căsătoria tradițională între un bărbat și o femeie.

Sigur că nu sunt acestea singurele motive. De exemplu, la fel ca în România socialistă a lui Ponta, democrații din America (cu Obama în frunte) iau bani din buzunarul celor care lucrează, ca să îi transfere în buzunarul celor care nu lucrează. Multor credincioși, care au o orientare de dreapta, nu le surâde o astfel de politică. Ei ar vrea să vadă mai degrabă investiții decât pomeni.

Din păcate, la noi oamenii au învățat încă din comunism că trebuie să muncească puțin și să primească bani mulți; sau să caute să se pensioneze cât mai repede; sau că statul este responsabil de bunăstarea lor.

În acest context, Victor Ponta este un veritabil reprezentant al stângii actuale românești. PSD-ului îi convine să îi țină pe oameni săraci pentru a rămâne dependenți de ajutoarele sociale de la stat. Rezultatele alegerilor de la primul tur arată că Ponta a fost votat în principal în zonele în care locuiesc oameni săraci.

În realitate, în ultimii 25 ani, politicienii au arătat că le pasă doar de interesul propriu. Public, își declară preocuparea față de soarta săracilor, a șomerilor sau a pensionarilor. Să fim serioși…! Ei se folosesc de acești oameni doar pentru a câștiga puterea.

Cu iscusință, campania lui Victor Ponta este îndreptată spre oamenii neinformați (din păcate, mulți) la care prind manipulările ”televizate”. Din fericire, atât prietenii mei din țară cât și cei din străinătate nu pot fi prostiți așa de ușor. Iohannis nu este soluția perfectă, dar el trebuie susținut pentru ca democrația românească să nu fie complet acaparată de partidul-stat PSD.

Sursa: http://pentrusufletultau.wordpress.com/2014/11/11/de-ce-prietenii-mei-evanghelici-il-sustin-pe-johannis-si-nu-pe-ponta/

Advertisements

3 responses to “De ce prietenii mei evanghelici il sustin pe Iohannis si nu pe Ponta

  1. Sunt crestin evanghelic si categoric nu-l votez pe Iohanis!!!Sunt profund indignat ca si acest blog a inceput sa se amestece in politica.Sunt intrutotul de acord cu pozitia transanta a pastorului adventist MARIUS MUNTEANU,privind relatia bisericii cu politica mai precis distantarea bisericii de politica atat ca si lacas de inchinaciune sacra cat si in partea spirituala.Nu-l votez pe acest domn care s-a aliat cu pdl-isti care au dat buzna in biserici,au pervertit lucrarea spirituala urcand cu nerusinare la anvoane,oferind sume uriase pentru constructii,modernizari,cu, conditia ca slujitorii altarului, sa faca campanie electorala pro pdl,iar o parte din banii primiti sa fie returnati ca donatii in visteria pdl-ului actualmente aliati al domnului Iohanis.La capitolul evanghelici ar trebui sa fie amintit si Titus Corlatean crestin practicant al
    credintei,un om pretuit de premier,insa mazilit si de unii asa zisi evanghelici inpreuna cu acolitii lor.Prestatia fratelui Titus a deranjat probabil masa de crestini evanghelici.Am satisfactia totusi ca fac parte dintr-o biserica,care nu a acceptat nici politician la anvon,si nici bani din partea pdl-ului

  2. Catre toate Bisericile, opritiva cu campania!!! pentru ca nu o sa fim Mantuiti nici de Iohannis , nici de Ponta..faceti o mare greseala si nu cred ca Dumnezeu a cerut implicare in campanie undeva in Biblie, mai bine ne-am ruga pentru viitorul Romaniei si viitorul Presedinte sa fie omul Lui Dumnezeu! Dumnezeu a ales deja sunt sigur de asta si va stresati degeaba!

  3. Ai perfecta dreptate Marius sa fie binecuvantarea Domnului peste tine si casa ta,si peste pozitia ta corecta,inspirata de Duhul Domnului.Amin
    Da Doamne sa fim pasionati de Cuvantul Tau macar cat suntem preocupati de politica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s