Fii tu insuti mesajul

Biserica ”Woodlands” a luat naștere în anul 1993. Prezența săptămânală a ajuns la 18 000 de persoane. Au construit și un campus al bisericii în nordul orașului Houston, Texas. Creșterea masivă, predicile bune și închinarea nu au fost suficiente pentru pastorii fondatori Kerry și Chris Shook.mc_540_biserica_ebola_01
”În cultura creștină modernă suntem atât de prinși în studii biblice și slujbe religioase. Acestea sunt lucruri importante, nu mă înțelegeți greșit, dar mai important e ca noi să fim predica, să trăim predica, să ieșim în afara bisericii și să-L arătăm pe Isus prin trăirea noastră. Creștinismul nu este un slogan, sau o predică, ci este o relație cu Mântuitorul în care El ne schimbă viața, iar noi schimbăm viețile celorlalți”, a afirmat Kerry Shook, pastor biserica Woodlands.
Într-o duminică, luna trecută, Shook a redus la jumătate timpul pentru predică și i-a trimis pe enoriași să pregătească plase cu mâncare pentru africanii afectați de virusul Ebola.
”Am avut cutii mari pline cu orez, cu soia, cu proteine, cu condimente. Enoriașii au învățat cum să pregătească porțiile, să le pună într-o pungă. Apoi pungile au fost sigilate. Au fost împachetate 280 000 de pachete care au fost trimise în țările afectate de Ebola din Africa de Vest”, a afirmat Chris Shook.
”Fii tu însuți mesajul” este sloganul de pe tricourile celor din echipa bisericii și a volutarilor. Este și titlul ultimei cărți scrise de soții Shook. Aceștia îi încurajează și pe alți pastori să le urmeze exemplul, să-i implice pe enoriași în slujire.
”Dacă noi, pastorii, ne-am opri puțin din vorbit, am face ca lucrurile să funcționeze”, a afirmat Kerry Shook, pastor biserica Woodlands.
Ziua de 16 noiembrie e declarată duminica ”Fii tu însuți mesajul”.
S-au înscris biserici de peste tot din țară. În acea duminică, slujba religioasă e redusă la jumătate și enoriașii împachetează mâncare și fac ceea ce este necesar în comunitatea lor sau în lumea întreagă.
Familia Shook speră că pastorii vor ajuta la crearea unei mișcări în rândul credincioșilor care să înceapă să împlinească nevoile celor din jur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s