Filmul „When the Game Stands Tall” motiveaza la formarea de barbati puternici

mc_540_film_01Liceul ”De la Salle” deține un record în fotbalul american: în doisprezece ani nu au pierdut niciun meci. Dar școala catolică din California nu se laudă cu lucrul acesta datorită modestiei antrenorului Bob Ladouceur, care a început să antreneze echipa în anul 1979.

Când ați ales să predați religie și apoi să fiți antrenor, echipa nu câștigase niciun joc. Ce v-a determinat să acceptați slujba? Aceasta a fost întrebarea adresată lui Bob Ladouceur:

”Eram tânăr, aveam 24 de ani și m-am gândit să încerc. Încercam și să-mi descopăr nivelul de competență, să descopăr ceea ce trebuia să fac. M-am gândit că ar putea fi o variantă. Îmi plăcea fotbalul și m-am gândit să încerc. Odată ce am început mi-a luat numai un an până mi-am dat seama că era ceea ce trebuia să fac.’

Recordul de 151 de victorii a dat naștere unor jucători ai Ligii Naționale de Fotbal precum: Maurice Jones-Drew, D. J. Williams, T. J. Ward. Acest record a dus la apariția unei cărți și acum, a unui film.

Când filmul ”When the Game Stand Tall” începe cu meciul 152, când victoriile consecutive dispar și lucrurile încep să se clatine pentru antrenor și echipa sa…atât pe teren, cât și în afara lui…

Actorul Jim Caviezel joacă rolul antrenorului, un rol dur, cu jucători adevărați și fani care urmăresc să vadă dacă va reuși.

Se spunea că cel care joacă rolul antrenorului va trebui să se avânte în cel mai dur andin viața complicată a unui om.Care a fost provocarea ta în ce privește rolul acesta?

”În mod normal, când realizezi un scenariu ai doar baza de la care pornești. În cazul de față este vorba despre altul. Acesta este partenerul meu. Ne gândeam cine o să joace rolul lui Terry. Era vorba de o combinație ciudată. Multe lucruri puteau degenera, dar nu s-au întâmplat asta”, a afirmat actorul Jim Caviezel.

Terry Eidson este asistentul antrenorului Lad. Rolul acestuia este jucat de Michael Chiklis.

”În mod normal vor să câștige meciurile, dar ceea ce ei vor să realizeze este să-i ajute pe acești băieți să devină oameni de nădejde”, a afirmat Michael Chiklis.

Povestea echipei De la Salle Spartans este mai dură în afara terenului, în ce privește adevărata viață a jucătorului Cameron Calvin. Și-a pierdut ambii părinți înainte de anul al doilea de liceu. Acesta a fost numai începutul suferinței sale. Prietenul lui cel mai bun și coleg de echipă a fost împușcat și a murit, doar cu două zile înainte de a pleca împreună la facultate.

Ser’darius Blain joacă rolul lui Cameron. Ser’darius Blain a fost întrebat ce crede că l-a ajutat să reușească să meargă înainte:

”Sprijinul prietenilor. A primit sprijinul a 60 de frați ai unei echipe de fotbal, care nu l-au lăsat să-și piardă nădejdea”.

”Acesta este mesajul filmului. Nu poți să reușești singur. Trebuie să ai puterea să depinzi de cineva. Uneori, acest lucru este cel mai greu: să ceri ajutorul cuiva”, spunea Alexander Ludwig, actor.

Acesta este un film despre un om modest dedicat slujbei de a ajuta la dezvoltarea unor oameni măreți.

Mulți dintre cei care s-au uitat la acest film au avut lacrimi în ochi. Ce anume i-a făcut pe oameni să plângă uitându-se la un film despre fotbal.

”Faptul că este vorba despre copii, despre viețile lor, despre călătoria lor prin lume. Noi suntem norocoși că putem să vedem asta în fiecare an. Și noi am plâns de multe ori”, a afirmat Bob Ladouceur.

”Cred că răscumpărarea întotdeauna produce lacrimi”, spunea Terry Eidson.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s