„Stiu ca Dumnezeu nu a avut niciun amestec”

rsz_screen_shot_2014-11-13_at_105417_amChris Picco, un muzician adventist a cărui pierdere, a soţiei şi bebeluşului, a atins milioane de vieţi prin intermediul unui clip video de pe YouTube care a devenit viral, a spus, în cadrul serviciului funerar ce a avut loc în 15 noiembrie, că nu Îl învinovăţeşte pe Dumnezeu şi că speră că va crea ceva bun din această tragedie.

Chris a spus sâmbătă seara, în cadrul Bisericii Universităţii Loma Linda, acolo unde conduce serviciile de închinare prin muzică în Sabat, că nu își poate exprima recunoştinţa pentru numeroasele rugăciuni şi e-mail-uri trimise de oameni care au privit clipul video în care îi cânta un ultim cântec de leagăn fiului său Lennon James, în vârstă de 4 zile, aflat în incubator, în data de 11 noiembrie. Bebeluşul s-a stins din viaţă după câteva ore, în braţele tatălui său.

„Am avut parte de o revărsare de dragoste şi susţinere. Majoritatea mesajelor cuprindeau cuvintele „Deşi cuvintele nu sunt suficiente…”, a spus Chris. „Ştiu ce înseamnă deoarece atunci când vă mulţumesc tuturor, nu este suficient.”

Lennon s-a născut printr-o operaţie de cezariană de urgenţă după ce Ashley a murit în somn în 8 noiembrie. El s-a născut cu 16 săptămâni mai devreme.

Un prieten l-a filmat pe Chris cântându-i melodia „Blackbird”, fiului său aflat pe moarte. Clipul a fost vizualizat de mai mult de 12,5 milioane de ori în trei zile.

Contul deschis de Biserica Universităţii Loma Linda pentru cheltuielile medicale şi de înmormântare pentru Ashley Picco au depăşit cu mult ţinta de 50.000 de dolari. Contribuţiile pe site-ul de strângere de fonduri YouCaring.com au ajuns la 155.000 de dolari, în seara în care a avut loc serviciul funerar.

În cadrul serviciului funerar care a fost transmis online din Loma Linda, California, Chris a spus că întrebarea tuturor era „de ce?”. El a spus că nu e greşit să punem întrebări şi că şi el a încercat să înţeleagă de ce Ashley, o asistentă medicală în vârstă de 30 de ani, şi primul lor născut s-au stins din viaţă, dar că e convins că nu Dumnezeu este în spatele morţii lor.

„Ştiu că Dumnezeu nu a avut niciun amestec”, a spus el, vorbind rar şi hotărât. „Dar Îl pot vedea, cu lacrimi curgându-I pe obraji, începând să compună această cea mai frumoasă melodie pe care a auzit-o vreodată cineva. Şi nu ştiu cum sună, dar acesta este Dumnezeul în care cred”, a spus Chris.

Chris a povestit că a cunoscut-o pe Ashley în New York, la câteva luni după atacurile teroriste din 11 septembrie 2012, atunci când amândoi erau voluntari la locul tragediei. S-au căsătorit în 2007.

Ne-am întâlnit în urma unui eveniment tragic… Deci ceva bun s-a întâmplat ca urmare a unei tragedii”, a spus el. Întorcându-se la propria sa pierdere, el a adăugat: „Deci asta vreau să se întâmple şi cu această tragedie de nedescris. Vreau să se întâmple ceva bun.”

Chris a spus că o întrebare mai importantă decât „de ce?” este „ce se întâmplă de acum încolo?” El a spus că se gândea deja cum i-ar putea ajuta pe cei care, asemenea lui, au experimentat pierderea unei persoane dragi, şi se întreba dacă are o oportunitate unică datorită clipului video devenit viral.

„Atât de multe voci care au ajuns la mine nu au avut susţinere, nu au avut un clip video întâmplător, nu au avut această oportunitate, acest impuls”, a spus Chris. „Deci, oricare ar fi motivul, acum acesta există. Iar acum? Ce poate ieşi bun din această situaţie pentru această lume aflată în suferinţă?”

Mai multe persoane care au luat cuvântul în cadrul serviciului funerar au vorbit despre modul în care clipul de pe YouTube a transformat o tragedie personală în una publică, făcându-l pe Lennon să atingă multe vieţi în scurtele sale patru zile.

„Dacă măsuraţi viaţa în funcţie de puterea de a stabili legături, Lennon a trăit mai mult decât majoritatea dintre noi”, a spus Tim Gillespie, fost pastor de tineret în cadrul Bisericii Universităţii Loma Linda.

Andrew McChesney/ Adventist Review & CD EUD News

Sursa: Adventist.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s