Liderii musulmani intentioneaza extinderea Islamului in America Latina

Un summit al liderilor musulmani din America Latină a avut loc în Turcia, în scopul de a face schimb de cunoștințe și experiență pentru a răspândi mesajele de “înțelepciune ale Islamului”, conform cu portalul gazete8.com.

Tema întâlnirii a fost: “Construirea tradițiilor și a viitorului”. Această întâlnire a fost sponsorizată de către Biroul Cultelor din Turcia, numit Diyantet, sub conducerea lui Mehmet Görmez.islam-turcia-america-latina

Au participat 76 de lideri musulmani din 40 de țări, printre participanți s-au numărat emisari din Brazilia, Venezuela, Argentina, Chile, Mexic, Surinam, Uruguay, Paraguay, Nicaragua, Panama, Columbia, Bolivia, Republica Dominicană, Guyana, Peru, Columbia, Cuba, Ecuador, Jamaica și Haiti.

America Latină pare a fi “ținta” expansiunii islamice în următorii ani. “Ne-am întâlnit pentru a discuta probleme de interes pentru musulmanii din America Latină, serviciile lor religioase și oportunități pentru cooperare”, a spus dr Görmez.

Președintele turc Tayyip Erdogan, a făcut o declarație sâmbătă spunând că “America nu a fost descoperită de Cristofor Columb în 1492, ci de” navigatorii musulmani cu trei secole înainte”. Pe lângă dorința de a schimba trecutul, care nu mai poate fi schimbat, președintele oferă sponsorizare pentru construcția de moschei, sperând să schimbe viitorul continentului.

La întâlnirea liderilor islamici din America Latină au discutat și despre modalitățile de cooperare reciprocă și modul în care guvernul turc poate ajuta musulmanii din America Latină în activitățile lor.

În ciuda acestor eforturi numărul evanghelicilor din America Latină este tot mai mare. Ne rugăm și binecuvântăm creștinii din America Latină! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s