Se strange cercul in jurul adevaratilor crestini. Suntem pregatiti? (4)

443Tribunalele din Germania pedepsesc cu 40 de zile de închisoare pe părinţii copiilor care nu merg la orele de educaţie sexuală.

Eugen şi Luise Martens locuiesc în Eslohe, un mic oraş din landul Renania de Nord – Westfalia şi sunt părinţii a 9 copii. În 24 Octombrie 2014, poliţia s-a prezentat la casa lor cu scopul de a aresta pe mama copiilor. Ei deja ştiau motivul vizitei poliţiştilor deoarece Eugene a fost şi el la rândul lui arestat în 15 August 2013, pentru acelaşi motiv. Ce au făcut atât de grav cei doi soţi de 37 de ani pentru a fi arestaţi? Nu au omorât pe nimeni, nu au furat, nu au făcut nici un rău nimănui. Singura vină era că sunt părinţii unei fete care a refuzat de două ori să participe la cursurile de educaţie sexuală, prevăzute pentru învăţământul primar.

În articolele precedente pe această temă, am prezentat mai multe cazuri de încălcare flagrantă a libertăţii religioase şi a tendinţelor tot mai accentuate care merg spre îngrădirea adevăraţilor creştini, cazurile respective provenind în majoritate din Statele Unite şi Canada. Dar Europa? Stăm mai bine aici pe bătrânul continent la acest capitol? Între Europa şi America de Nord există câteva diferenţe. În primul rând aici avem de-a face cu mult mai multe ţări decât peste ocean. Aceasta presupune mai multe constituţii, mai multe parlamente, mai multe legi şi aici intervine ceea ce politicienii numesc riscul contagierii. A fost de ajuns ca să se dea tonul în una din ţări în ceea ce priveşte libertăţile homosexualilor şi rând pe rând toate celelalte le-au urmat exemplul. Pe de altă parte Europa, leagănul creştinismului, locul de unde acesta a fost dus peste tot în lume, a abandonat mai de mult aceste valori, iar în prezent se vorbeşte mai mult de o Europă post-creştină. Evanghelicii în Europa, în comparaţie cu cei din Statele Unite care sunt destul de puternici, sunt puţini la număr şi exercită o destul de slabă influenţă în politică şi în presă. Din punct de vedere moral, vocea care este mai mult auzită aici nu este a evanghelicilor, ci a catolicilor.

Creştinismul este urât în Europa deoarece „este ultimul obstacol pentru o nouă viziune a secularismului, care este atât de corect politic, încât se apropie de totalitarism”a spus Gudrun Kugler, avocată şi directoarea Observatorului de Intoleranţă şi Discriminare a creştinilor din Europa.

„Creştinii sunt tot mai marginalizaţi şi apar tot mai frecvent în tribunale pentru probleme relaţionate cu credinţa în Dumnezeu. Aşa că eu gândesc că ne îndreptăm spre o persecuţie fără vărsare de sânge”, a mai spus Gudrun.

Eu am redat doar o mica parte. Citeste tot articolul aici : https://benidradici.wordpress.com/2014/11/22/se-strange-cercul-in-jurul-adevaratilor-crestini-suntem-pregatiti-4/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s