Biblia – cartea cea mai valoroasa a umanitatii, conform unui sondaj britanic

biblia_400Biblia a fost considerată ca fiind „cartea cea mai valoroasă a umanităţii”, surclasând Originea Speciilor a lui Charles Darwin, conform rezultatelor unui sondaj efectuat asupra celor mai importante cărţi care au influenţat societatea actuală.

Sondajul a fost iniţiativa editurii The Folio Society care a intervievat 2044 de cititori, aceştia trebuind să selecteze trei cărţi, dintr-un total de 30 de titluri selectate de editură, în ordinea în care aceştia considerau că respectivele cărţi au contribuit cel mai mult la formarea gândirii în lumea modernă. Biblia a obţinut un procent de 37 % de voturi, clasându-se pe primul loc, fiind urmată foarte aproape de Originea Speciilor a lui Charles Darwin cu 36 %. Pe locurile următoare s-au clasat: A Brief History of Time (O scurtă istorie a timpului) scrisă de astrofizicianul Stephen Hawking (1988), cu 17 %, Relativity de Albert Einstein (1916), „1984” de George Orwel (1949), Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica, de Isaac Newton (1687), cu 15 %, respectiv 14 % şi 12 %.

Andrew Hood, directorul de comunicaţii a Societăţii Biblice Americane a declarat portalului The Christian Post că sunt „încântaţi că Biblia a fost selecţionată de către britanici ca fiind cartea cea mai valoroasă”. Hood de asemenea a specificat că în investigaţiile lor anuale „s-a demonstrat că americanii sunt pro-Biblie”. „În 2014, 79 % dintre cei sondaţi au spus că ei cred că Biblia este o carte sfântă; 56 % cred că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu şi 50 % cred că Biblia conţine tot ceea ce o persoană are nevoie să ştie pentru a trăi o viaţă cu sens”, a spus Hood.

„Chiar dacă nu am întrebat care este părerea lor despre Biblie în comparaţie cu alte cărţi în ceea ce priveşte valoarea acestora pentru umanitate, ceea ce mai ştim din investigaţia noastră este că 50 % dintre americani sunt de părere că Biblia are o foarte mică influenţă în societatea actuală”.

Citeste tot articolul pe: https://benidradici.wordpress.com/2014/11/19/biblia-cartea-cea-mai-valoroasa-a-umanitatii-conform-unui-sondaj-britanic/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s