Entuziasmat de Hristos

sa-uzi-bibeloul-si-sa-te-astepti-sa-creascaEntuziasmul nu se măsoară în intensitate ci în clipe. El există pe undeva prin ființa umană și dacă îl găsești te poate ajuta să fi un om altfel. Ca să ai succes, trebuie să ai și entuziasm, cel puțin unul din marii președinți ai Americii a constatat pe pielea lui asta. Churchill a trecut din eșec în eșec cu entuziasm până a obținut succesul.

Există însă și reversul medaliei. Poți începe un lucru plin de exaltare după care îți dai seama că te-ai înhămat la prea mult. Cred însă că nici un lucru mare nu-l poți începe fără el. Și ca în orice lucru mare e nevoie să știi să faci față eșecurilor mici care te conduc spre marele succes.

Entuziasmul nostru are strănsă legătură cu nădejdea de mai bine. Suntem entuziaști de un salariu mai mare, iar când vedem că tot nu ajung banii, exaltarea dispare. Ne mai entuziasmăm de lucrurile noi până când obișnuința sau timpul își spune cuvântul. Mult entuziasm și pentru promisiunile politice, de mai bine, până când ne dăm seama că toți sunt aproape la fel.

De douăzeci și patru de ani românii trăiesc cu nădejdea schimbării dar schimbarea nu e legată de un om oricât de leal ar părea. Omul nu poate schimba oameni sau caractere ci regimuri. Doar Hristos poate schimba oameni. Altfel omul rămâne un romantic al păcatului.

N-am văzut atât entuziasm pentru Dumnezeu cât este pentru ceea ce ne înconjoară. Doar El merită entuziasm, altfel sfârșim dezamăgiți. O femeie se duce la Einstein și îl întreabă care e diferența dintre o clipă și o eternitate, la care Einstein îi spune în felul său: ca să îți răspund îmi trebuie o clipă dar tu ca să înțelegi îți trebuie o eternitate.

Entuziasmul care vine pentru Dumnezeu nu dezamăgește pentru că are ca obiect al său, eternul, veșnicia și nu-l poți înțelege decât legat de Hristos.

Entuziamsul care vine pentru altceva, se sfârșește la un moment dat și odată cu finalul lui devi comun.

Spunea Alphonse Daudet că tinerețea are o inimă caldă și o nevoie de entuziasm pe care cea mai ușoară atingere o trezește. Iar cea mai ușoară atingere o are Hristos.

Visez la o Românie entuziasmată de El!

Articol scris de alexandru Fintoiu

Sursa: Ciresarii.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s