Biserica la teatru

texting-600-1381858037

Cel mai prost teatru se joacă în biserică. Acela cu măști de pe vremea lui Ludovic al XIV-lea. Orice om care vine înaintea lui Dumnezeu nesincer, într-un fel sau altul e actor sau cu masca pe față.
De aceea avem programe și nu închinare, de aceea ne uităm la ceas cu gândul de a scăpa clipa din mâinile nesățioase ale predicatorului. Poate unii poarta sceptrul plictisirii dar nu ne salvăm așa. Alții ajung să creadă că trăiesc prin piesa lor, că Hristos i-a binecuvântat, ba chiar că i-a salvat.
Mai bine o rugăciune de câteva secunde, sinceră, decât ore de rugăciuni cu picățele. Lui Dumnezeu nu-i plac zugravii care spoiesc sufletul nici cei care pretind a fi ce nu sunt. Dacă El vrea să salveze actori, se duce la Hollywood.
Dar El dorește să te salveze pe tine. Tu care mergi de ani de zile la biserică și nu se schimbă nimic în viața ta. Tu care tot rece ești și te simți nemuritor, vorba lui Eminescu. Tu care cochetezi cu cerul și nu știi la ce te închini. Tu care nu înțelegi nimic din ce spune pastorul sau preotul. Tu care vorbești ce nu trebuie și spui cuvinte grele soției. Tu care te simți singur și neînțeles și fără sens. Și mulți alții ca tine…
Hristos n-a jucat teatru nici în iesle, nici la cruce. A venit cu cerul cadou, împachetat în jertfa de la Golgota. A făcut-o pentru cei care spun că trăiesc dar nu trăiesc, pentru cei care poartă măști ca Zorro și rănesc cu sabia vorbelor și faptelor dar și pentru cei care nu fac nimic.
În biserică e ceea ce vrem noi să fie. Suntem nesinceri, e teatru universal și îngerii sunt doar spectatori care se întristează. Suntem transparenți, e Dumnezeu.
O diferență de atitudine, dar care face diferența.
Alexandru Fintoiu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s