Liderul suprem al Iranului afirma ca Statul Israel trebuie anihilat

jd_53_iran_01Israelul nu este îngrijorat doar de o posibilă a treia intifadă, ci și de amenințarea programului nuclear al Iranului. Din cauza zvonurilor contradictorii vizavi de întrebarea dacă va reuși Comunitatea Internațională să ajungă la un acord înainte de termenul limită din 24 noiembrie, media de socializare a devenit terenul de ciorovăieli pentru împiedicarea Iranului de a deveni o națiune nucleară.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, prim-ministrul Netanyahu spunea că ministerul său a trimis o scrisoare către P5+1 în care scria că liderul suprem al Iranului Ali Khamenei a îndemnat public la distrugerea Israelului, chiar în timp ce negocia o afacere nucleară.

Liderul acestei țări, considerat de unii ca fiind moderat, Statul Islamic al Iranului, îndemna în urmă cu 48 de ore la anihilarea Israelului”, a afirmat prim-ministrul Netanyahu.

Pe pagina sa de Twitter, Khamenei numea Israelul un regim barbar, sălbatic și infanticid, singurul remediu pentru el fiind anihilarea. De asemenea, a prezentat nouă pași de confruntare a Israelului, printre care înarmarea palestinienilor din Cisiordania.

Există zvonuri cum că Iranul se pregătește să își dezvolte programul cu plutoniu și ar avea centrifuge de cinci ori mai performante decât s-a crezut. Aceasta ar scurta timpul ca Iranul să devină o putere nucleară.

Nu există un Iran moderat. Iranul este impenitent, nereformat, cere eradicarea Israelului și promovează terorismul internațional. Iar, după cum afirma recent AIEA, continuă să înșele Comunitatea Internațională vizavi de programul său nuclear”, a afirmat prim-ministrul Netanyahu.

Unii se tem că simțindu-se amenințat de alegerilor intermediare din SUA, președintele Obama ar putea înainta un acord cu Iranul. Netanyahu e de părere că acest lucru ar fi un dezastru:

Nu trebuie permis ca acest regim terorist din Iran să devină o putere nucleară. Îndemn P5+1 să nu se grăbească să semneze un acord care ar putea să grăbească Iranul direct spre bombă.

Netanyahu avertizează de ani de zile cu privirea la un Iran nuclear. Nu se știe dacă P5+1 vor lua aminte la avertismentele sale sau vor rămâne surde la apelul său.

Redactorul-șef pentru știrile CBN John Waage a fost întrebat de ce își dorește Administrația Obama atât de mult să ajungă la un acord cu Iranul:

Dacă înlături angajamentele verbale față de Israel pe care administrația le face tot mereu… Deși Iranul amenință de mai mulți ani cu distrugerea Israelului, se pare că Administrația nu doar vrea un acord cu Iranul, însă crede că Israelul constituie o amenințare mai mare pentru echilibrul internațional în Orientul Mijlociu decât Guvernul Iranului și Iranul însuși. Eu cred că ei vor acest acord nu atât de mult pentru a aplauda Iranul, cât pentru a opri o posibilă acțiune militară a Israelului. Este o ofertă destul de înspăimântătoare.

Un oficial de la Casa Albă declara pentru Atlantic Magazinecă Administrația l-a oprit pe Netanyahu să atace Iranul în ultimii trei ani. De ce este asta ceva bun ? Nu este ! Tocmai acest lucru este îngrijorător. Există oficiali care chiar cred că cel mai bun lucru pe care l-au putut face a fost să îl împiedice pe Netanyahu să acționeze. În acel articol, ei păreau foarte entuziasmați de acest lucru, ceea ce creează nedumerire în rândul oamenilor din Statelor Unite. Dacă privești principiile centrale din politica externă a Administrației Obama, vezi că aceasta a urmărit două lucruri: oprirea lui Netanyahu de a acționa militar împotriva Iranului și oprirea Israelului de a construi apartamente în Ierusalim. Acestea au fost cele două lucruri asupra cărora s-a concentrat cel mai mult, iar aceasta va duce la probleme și mai mari pentru țara noastră și pentru țările din zonă”, a afirmat John Waage.

Poate Israelul să intervină militar acum pentru a opri planul nuclear al Iranului ?

Este o întrebare bună, dar nu pot să îți răspund sigur. Știu doar că Netanyahu a tot spus, chiar și înainte de a fi prim-ministru, că Israelul nu va permite Iranului să se înarmeze nuclear și trebuie să îl credeți pe cuvânt.Cum va reuși să facă asta fără spărgătoarele de adăposturi subterane de care are nevoie, când Iranul a ascuns armele adânc în pământ, sub munți ? Nu va fi o chestiune simplă și va crea turbulențe în lume, însă cu cât se așteaptă mai mult, cu atât mai greu îi va fi lumii să îi facă față”, a afirmat John Waage.

Sursa:  AlfaOmegaTV
Advertisements

2 responses to “Liderul suprem al Iranului afirma ca Statul Israel trebuie anihilat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s