Pulsul persecutiei religioase (4) – Kenia, Pakistan, Qatar

kenya-bus-attack28 de creştini sunt asasinaţi de către militanţi islamişti în Kenia, mai multe familii din Pakistan sunt obligate să-şi părăsească casele şi să fugă. iar în Qatar, o familie de creştini sunt ameninţaţi cu pedeapsa capitală.

Tragedie în Kenya

Un autobuz care circula în zona oraşului Mandera, cu destinaţia Nairobi a fost asaltat de un grup de islamişti somalezi aparţinând grupului terorist Al Shabaab. Bărbaţi înarmaţi au urcat în autobuz şi i-au obligat pe toţi care erau nemusulmani să coboare. Trei dintre pasagerii care au fost obligaţi să coboare au reuşit să se salveze recitând versuri din Coran. Ceilalţi 28 au fost împuşcaţi cu sânge rece acolo la faţa locului, după care teroriştii au fugit spre Somalia, a informat un funcţionar de securitate local.

O familie din Pakistan este constrânsă să-şi retragă plângerea depusă la tribunal

Membrii familiei de pakistanezi care în urmă cu două săptămâni a fost linşată de o mulţime furioasă şi apoi aruncaţi de vii într-un cuptor al unei fabrici de cărămizi, au declarat recent că sunt constrânşi constant ca să abandoneze cazul pe care ei l-au denunţat poliţiei, cu speranţa că se va face dreptate şi ucigaşii vor fi pedepsiţi.

Toţi creştinii dintr-un alt sat din Pakistan sunt obligaţi să-şi părăsească casele şi să fugă

Scenariul acestei noi drame, este tot provincia Punjab, de unde provin şi familiile din relatarea de mai sus. În acest caz, toate familiile creştine dintr-o localitate din districtul Sahiwal, au fost obligate să-şi abandoneze casele datorită ameninţării musulmanilor care le reproşează acestora că un tânăr creştin s-a căsătorit cu o fată din comunitatea musulmană.

„S-au căsătorit în octombrie”, informează Abid Masih, un prieten al tinerei familii. „Când musulmanii au aflat ştirea ne-au ordonat, ori le predăm fata ori va trebui să suferim consecinţele”.

O familie de creştini din Quatar este ameninţată cu pedeapsa capitală

Matthew şi Grace Huang, o familie de cetăţeni americani, care locuiesc în Qatar, se confruntă cu pedeapsa cu moartea după ce fiica lor adoptivă a murit dintr-o dată în 15 Ianuarie 2013. Matthew Huang, inginer de profesie, s-a mutat în Doha pentru a lucra în proiectare, fiind trimis acolo de compania MWH Global din Colorado, împreună cu soţia acestuia şi cei trei copii, doi băieţi şi o fată, toţi aceştia fiind adoptaţi din Africa.

Familia a fost acuzată de asasinat în 27 Martie şi condamnaţi la 3 ani de închisoare. După 11 luni petrecuţi într-o închisoare islamică, au reuşit să obţină eliberarea condiţionată, plătind cauţiune.

Citeste tot articolul pe: https://benidradici.wordpress.com/2014/11/24/pulsul-persecutiei-religioase-4-kenia-pakistan-quatar/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s