„Ucenicul radical” al lui John Stott

images-1Prima caracteristică a ucenicului radical pe care doresc să vi-l prezint este „nonconformismul”. Aş vrea să vă explic de ce. Biserica are o dublă responsabilitate în ceea ce priveşte lumea care ne înconjoară. Pe de o parte trebuie să trăim, să slujim şi să fim o mărturie în această lume. Pe de altă parte, trebuie să evităm ca această lume să ne contamineze. În consecinţă, nu este vorba de a ne păstra sfinţenia fugind de această lume şi nici să ne sacrificăm sfinţenia, conformându-ne lumii. Atât escapismul cât şi conformismul ne sunt interzise. Aceasta este una din temele principale din toată Biblia. Dumnezeu îşi adună un popor pentru  El şi ne-a chemat ca să fim diferiţi faţă de restul lumii. „Fiţi sfinţi”, porunceşte în repetate rânduri credincioşilor Săi, „pentru că Eu sunt sfânt” (de exemplu Levitic 11:45, 1 Petru 1:15, 16). (…)

Care sunt tendinţele contemporane care ameninţă să ne absoarbă şi cărora trebuie să le rezistăm? Vom lua în considerarea patru:

În primul rând, provocarea pluralismului.

O a doua tendinţă foarte mult răspândită, căreia noi ca ucenici creştini trebuie să-i rezistăm, este provocarea materialismului (…).

A treia tendinţă contemporană care ne ameninţă şi înaintea căreia nu trebuie să capitulăm este vicleanul spirit al relativismului etic.

A patra tendinţă contemporană, provocarea narcisismului.

Aici este doar schita.

Citeste tot articolul pe: https://benidradici.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s