Un adventist, eroul urmatorului film al lui Mel Gibson

mel_gibson-900x480Mel Gibson va regiza un film despre viața veteranului american adventist Desmond T. Doss. Regizorul a început deja negocierile și, potrivit primelor informații, se pare că rolul lui Doss va fi jucat de actorul Andrew Garfield.

Pelicula ar urma să fie lansată în anul 2016 și va fi intitulată Hacksaw Ridge (Muchia ferăstrăului). Inițial, filmul pare să fi purtat titlul The CO („The Conscientious Objector” – „Necombatantul”) însă propunerea a fost înlocuită probabil pentru a evita suprapunerea cu documentarul omonim lansat în 2004. În anul 2011, revista Semnele timpului a distribuit un DVD conținând acest documentar, care s-a bucurat și de participarea lui Doss (decedat în anul 2006).

Mel Gibson a mai colaborat cu Andrew Garfield în 1995, la filmul Braveheart, pentru care regizorul american a primit o distincție Oscar. Garfield este însă cunoscut mai degrabă pentru rolurile din Never Let Me Go și Amazing Spider-Man.

O istorie incredibilă

Hacksaw Ridge spune povestea pacifistului Desmond T. Doss, un soldat american înrolat în al Doilea Război Mondial în anul 1942. Crescut într-o familie adventistă, Doss s-a opus încă de la început ideii de a folosi o armă împotriva altui om și a refuzat să o poarte, ca să evite tentația de a ucide. Din acest motiv a fost ostracizat de colegii din armată, până când a ajuns să lucreze ca medic pe frontul din Pacific.

La finalul războiului, s-a descoperit că bărbatul salvase viețile a nu mai puțin de 75 de soldați răniți în atacul de la Okinawa, unii chiar și din tabăra inamică, înfruntând focurile de armă pentru a evacua, unul câte unul, răniții de pe front. Desmond T. Doss este primul necombatant decorat cu o medalie de onoare, pentru patriotismul de care a dat dovadă, chiar și fără armă. El a primit de asemenea două stele de bronz și trei decorații „purple heart” pentru eroism. În timpul războiului, Doss a fost rănit de o grenadă și împușcat de un sniper.

Creștinismul lui Gibson, la Hollywood

Pelicula ar fi a cincea pe care Mel Gibson o regizează, prima după 8 ani de inactivitate în domeniul regizoral. Cea mai recentă lucrare a lui este Apocalypto, un film despre profeția maya privind sfârșitul lumii.

Gibson este romano-catolic, iar devotamentul lui față de creștinism, care a început să transpară odată cu regizarea filmului Patimile lui Christos, a declanșat un trend surprinzător la Hollywood.

Până la Patimi, filmele cu tematică religioasă erau văzute ca demodate și o sursă sigură de eșec financiar. Patimile însă au răsturnat această intuiție profesională (e drept, beneficiind de o investiție financiară serioasă din partea lui Gibson), încasând sume record după lansare. De atunci, Hollywoodul nu s-a mai sfiit să se apropie de teme biblice precum potopul, exodul sau viața lui Iisus.

Adventiști în filme

Adventiștii au mai fost în lumina reflectoarelor hollywoodiene de cel puțin două ori. Filmul Mâini înzestrate: Povestea lui Ben Carson, din 2009, l-a făcut cunoscut publicului larg pe neurochirurgul adventist faimos în lumea medicală internațională. Cuba Gooding Jr. a jucat rolul lui Carson în acest film.

Mai veche, o producție americană din 1980 spune povestea lui Lindy Chamberlain, soția unui pastor adventist care s-a luptat ani de zile să-și dovedească nevinovăția după ce a fost arestată pentru uciderea fetiței ei de 9 săptămâni, dispărută în timpul unei excursii. Filmul A Cry in the Dark a avut-o în rolul principal pe Meryl Streep, care a primit și un Oscar pentru prestația ei în acest film.

Recent, The New York Times a publicat un scurt documentar tulburător care arată cum relatările presei au sedimentat opiniile ostile ale publicului față de Chamberlain, chiar și după ce instanța a avut suficiente dovezi pentru a concluziona că femeia este nevinovată și că un câine dingo i-a ucis copilul.

Sursa: SemneleTimpului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s