Gabriele Kuby: “Vor sa ajunga la copiii vostri! Ii vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prabusi civilizata”

gabriele-kubyÎntre 3 şi 6 noiembrie 2014, sociologul german Gabriele Kuby a venit în România pentru a-şi promova carte proaspăt lansată, Revoluţia sexuală globală: Distrugerea libertăţi în numele libertăţii, printr-o serie de conferinţe susţinute la Iaşi, Bacău, Constanţa şi Bucureşti. Stiripentruviata.ro a avut privilegiul unui interviu în exclusivitate cu această autoare catolică şi mamă a trei copii.

Cartea dumneavoastră despre revoluţia sexuală a fost caracterizată în Germania de către unii cititori drept „un şoc”. Ce anume este atât de şocant în ea?

Pentru majoritatea oamenilor este un şoc, deoarece prezintă întregul tablou al revoluţiei sexuale globale care are loc la ora actuală. Majoritatea oamenilor văd că nu mai avem valori stabile, că nu mai avem familii stabile, că homosexualitatea este prezentă pretutindeni, dar nu văd ce se ascunde în spatele acestor lucruri. În cartea mea sper că am reuşit să ofer o imagine completă a revoluţiei sexuale globale. Aceasta se ascunde în spatele conceptului de gen, despre care majoritatea oamenilor nu ştiu ce este. În conceptul de gen se ascunde sămânţa de-reglementării tuturor standardelor sexuale. Aceasta se întâmplă în toate ţările occidentale şi se extinde în toată lumea.

Unii ar putea să vă râdă în nas, reproşându-vă că vă place teoria conspiraţiei.

Am 18 pagini de surse care argumentează ceea ce spun. Sunt conştientă că scriu împotriva curentului. Mă aflu acum aici, într-o ţară care până în 1989 a fost sub dictatură comunistă, deci voi ştiţi mai multe decât mine despre rezistenţă, despre propaganda oficială, despre a impune lucruri societăţii.

Puteţi face o comparaţie între felul în care comunismul a afectat familia şi felul în care o afectează feminismul anti-familie şi ideologia de gen? Vorbiţi-ne puţin, vă rugăm, despre noul totalitarism, care promite, cum au făcut toate regimurile totalitare, fericirea şi libertatea.

Aceste ideologii au multe în comun, cu toate că aceasta nu este vizibil imediat. Ambele sunt împotriva familiei, ambele fac foarte dificilă – dacă nu imposibilă – sarcina părinţilor de a-şi educa propriii copii, de a-i ţine într-o zonă în care oamenii se dezvoltă puternici, având o identitatea puternică prin intermediul familiei. Dictaturile totalitare luptă împotriva acestui lucru. Ideologia de gen, sau genderismul, face exact aceasta, doar că într-un fel mult mai subversiv. Nu este vorba de o presiune pe care să o detectăm imediat, ci ne este „vândută” sub pretextul libertăţii. Subtitlul cărţii mele este „Distrugerea libertăţii în numele libertăţii”. Şi cred că mai există o asemănare pe care trebuie să o detectăm. Pentru toate regimurile totalitare, nu numai pentru comunişti, ci şi pentru nazişti, Biserica este întotdeauna cel mai mare duşman. Dictaturile au distrus biserici, le-au dărâmat, au ucis preoţi şi episcopi, i-au închis şi i-au torturat şi aşa mai departe. Naziştii au făcut asta, comuniştii au făcut asta. Această nouă mişcare nu torturează încă, dar începe să trimită oamenii la închisoare – se întâmplă deja – şi luptă pe faţă împotriva Bisericii Catolice, de exemplu, împotriva reprezentării acesteia la Naţiunile Unite şi în instituţiile Uniunii Europene. Aceasta este principalul lor duşman.

Există asemănări cu regimurile totalitare. Deşi acum pare a se promova libertatea, toleranţa, anti-discriminarea şi alte asemenea vorbe, acestea sunt de fapt găunoase şi sunt în realitate folosite pentru a răsturna valorile şi a induce oamenii în eroare, manipulându-le mintea – aşadar iată că sunt destule asemănări cu ideologiile totalitare. O altă asemănare stă în faptul că se încearcă să li se refuze părinţilor puterea de decizie cu privire la copiii lor (n.r.: şi educaţia acestora). Vor să distrugă familia, să dezrădăcineze oamenii, să le distrugă identitatea, iar această distrugere merge mai profund ca niciodată.

Am avut marele privilegiu şi onoarea şi ocazia să îl vizitez pe Papa Benedict al XVI-lea anul acesta. El numeşte ceea ce se întâmplă o „revoluţie antropologică”. Vorbeşte despre profundul neadevăr al acestei ideologii. În timpul acelei vizite private, mi-a spus: „Anticrist ajunge acum mai adânc ca niciodată în inima omului”. Ca fiinţe umane, noi am schimbat rădăcina propriei umanităţi, care se găseşte acum sub atacul unei ideologii ce spune că nu există bărbaţi şi femei. Ne propunem disoluţia identităţii bărbatului şi a identităţii femeii. Se mai spune că orice orientare sexuală este bună şi trebuie respectată, tolerată. Şi, dacă nu ne declarăm de acord cu ea, suntem puşi la zid ca „homofobi” care discriminează.

Deja se pregătesc legi care vor trimite oamenii la închisoare şi li se vor aplica amenzi foarte mari dacă îşi exprimă părerea că nu este bine.

Dacă Revoluţia Sexuală îşi propune să elimine toate diferenţele dintre bărbat şi femeie, de ce insistă azi atât pentru drepturi speciale acordate femeilor? Cu alte cuvinte, de ce să luptăm pentru drepturile femeii, dacă identitatea sexuală devine ceva fluid şi superfluu, fără nicio legătură cu determinările anatomice, transformându-se doar într-o chestiune de alegere subiectivă, personală?

Exact. Este una din multele contradicţii interne ale acestei ideologii . Judith Butler, a cărei carte, Gender trouble. Subversion of Identity (Probleme de gen. Subversiunea identităţii), a stat la baza acestei ideologii, furnizându-i concepte şi limbaj, era conştientă de această contradicţie. Şi alţi profesori specializaţi în studii de gen au sesizat-o şi cred că putem spune fără să greşim prea mult că problema femeii este folosită doar ca un fel de sprijin. Se pretinde că se luptă pentru femei, dar în realitate se distruge identitatea de gen, iar toată această luptă pentru drepturile omului se va prăbuşi în momentul în care femeia va avea aceeaşi putere cu bărbatul – ceea ce se şi întâmplă acum.

Ce se va întâmpla cu bărbatul şi femeia în eventualitatea în care Revoluţia Sexuală învinge şi vom avea o societatea bazată pe preceptele acesteia?

Deja sunt multe semne. Dacă se continuă astfel, nu e semn bun: familiile sunt distruse, căsătoria este distrusă. Nu femeile, ci anumite organizaţii pentru femei şi organizaţii europene lansează tot felul de mesaje care spun că toate femeile sunt nişte victime, iar toţi bărbaţii se comportă ca violatori şi prădători sexuali faţă de femei. Consecinţa este că bărbaţii îşi pierd interesul de a mai deveni taţi, iar femeile îşi pierd interesul de a mai deveni mame. Aceasta se oglindeşte cu claritate în criza demografică prin care trecem. Foarte curând, aceasta va conduce la probleme foarte grave în societate, chiar şi în bogata noastră Germanie. Deoarece sistemele noastre de asigurări sociale nu vor putea menţine standardele cu care ne-am obişnuit. Aceste standarde încă mai permit menţinerea păcii. Oamenii obţin încă banii care le trebuie. Odată ce aceasta va cădea – ceea ce se va întâmpla foarte curând, deoarece nu mai avem copii care să intre pe piaţa muncii şi să plătească taxe şi contribuţii sociale – sistemul social nu va mai putea funcţiona şi vom intra într-o zonă în care brutalitatea şi violenţa vor deveni omniprezente în societate. A început deja: la Paris, la Londra, am văzut deja părţi din oraş în flăcări. Şi vom mai vedea. La voi în ţară e multă sărăcie. Dar aceasta începe să apară şi în unele zone din Germania. Şi, când sistemul economic nu va mai permite  bunăstarea materială de până acum, cred că se va mai întâmpla ceva: vom fi prea plini de griji pentru a ne mai preocupa de probleme precum homosexualitatea şi schimbarea de gen sau alte astfel de nebunii.

De altfel, acestea sunt nişte probleme care ţin de numai 1,6% din populaţie (nu 3%, nu 5%, nici 10%, ci doar 1,6% s-au declarat homosexuali într-un studiu oficial al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA). Din acest procent de 1,6% din populaţie, doar 2-3% sunt interesaţi de parteneriate civile. De ce? Fiindcă duc o viaţă promiscuă. Acesta este stilul lor de viaţă. Să privim societatea, gândindu-ne la generaţiile viitoare. Ce fac acum? De ce schimbă sistemul de valori şi întregul sistem legal pentru o minoritate dintr-o minoritate, care nici măcar nu ajunge la 1% din populaţie?

Unii nu înţeleg ce este atât de rău să le vorbeşti copiilor despre sex la şcoală. Ce le-aţi spune acestora?

Un copil sexualizat îşi pierde copilăria. Copilăria este prin definiţie o zonă în care copilul poate creşte şi se poate juca…Copilăria este asexuală. Iar familia are nevoie de o zonă nesexualizată. Sexul are loc între părinţi şi nicăieri altundeva în familie. Dacă această regulă cade, cade şi copilăria. Este de neimaginat ce se întâmplă în şcolile americane şi germane, în toate ţările occidentale. Dacă copii sunt obligaţi la şcoală să vorbească despre sexualitate, ceea ce se întâmplă deja, dacă se uită la  desenele din manuale, care sunt obscene şi pornografice, îşi pierd simţul ruşinii. Aceasta este foarte necesar pentru orice om, absolut necesar! Chiar şi Sigmund Freud a spus că, dacă distrugi simţul ruşinii, nu mai poţi educa oamenii.

Dacă ne împingem copiii în experienţe sexuale precoce, începând de la grădiniţă, dacă îi învăţăm contracepţia la şcoală şi îi pregătim pentru „prima dată”, tinerii, înainte de a se maturiza suficient încât să aibă drept de vot, vor avea o mulţime de experienţe dureroase. Şi vor începe să se îndoiască şi să-şi piardă capacitatea de a se mai ataşa de altă persoană. Ataşamentul este necesar pentru căsătorie, pentru familie. Dacă ai suferit mult înainte să împlineşti 18 sau chiar 20 de ani, îţi pierzi acest ideal: „Da, vreau să îmi găsesc pe cineva. Da, vreau să am o familie”. Pierzi acest lucru. Nu mai îndrăzneşti, nu mai crezi în asta. Aşadar, le distrugem abilitatea de a-şi întemeia o familie, ceea ce intră în contradicţie cu însăşi dorinţa tinerilor. Toate anchetele şi sondajele arată că tinerii au ca ideal de viaţă întemeierea unei familii. Iar generaţia noastră are datoria să îi facă capabili interior şi din punct de vedere psihologic pentru a forma o familie şi a-şi folosi sexualitatea în mod corect. În plus, bolile cu transmitere sexuală au explodat pretutindeni şi îi fac pe oameni infertili. Şi practicile homosexuale sunt asociate cu riscuri mari de sănătate. Ar trebui să prevenim tânăra generaţie în legătură cu riscurile, dar nu ni se permite, în timp ce cupluri homosexuale sunt invitate în şcoli (n.r.: să vorbească despre viaţa lor).

În ce măsură sunt instituţiile europene abilitate să pună în aplicare politicii bazate pe ideologia de gen?

Instituţiile europene susţin sută la sută această ideologie. UE şi ONU fac tot ce le stă în putinţă pentru a submina familia şi sistemul nostru de valori. Şi numesc această acţiune „drepturile omului”: promovarea agresivă a căsătoriei homosexuale în toate ţările, promovarea agresivă a ideologiei de gen ca politică de stat, promovarea obligativităţii ca femeile să aibă asigurate un procent din toate locurile de pe piaţa muncii şi din alte poziţii-cheie, promovarea preluării de către stat a îngrijirii copiilor mici la creşă. Pot face aceasta şi chiar o fac. Dacă pot? Da, pot. Sunt foarte puternice aceste instituţii. Iar în spatele lor se ascund forţe politice şi economice. Dar vestea bună este că apare şi rezistenţa politică: în Franţa, în Lituania, unde a fost interzisă propaganda prohomosexualitate în şcoli, în Ungaria, unde au acum Constituţie creştină, în Croaţia, unde a fost organizat un referendum care să consfinţească faptul că numai un bărbat şi o femeie se pot căsători, şi în Slovacia la fel. Astfel că în Parlamentul European se construieşte o rezistenţă. Se întâmplă lucruri. Oamenii încep să se trezească.

Fac şi eu ce pot cu această carte. Reuşeşte să trezească multă lume cartea mea. Trebuie ca, la toate nivelurile societăţii, să ne unim forţele şi să intrăm în luptă cu motoarele turate la maximum, pentru a spune: „Nu!”

Ce sfaturi aveţi pentru românii şi în general pentru toţi oamenii care vor să-şi păstreze familia şi identitatea neştirbite?

În primul rând, nu mai gândiţi că sunteţi în urmă. Nu vă mai gândiţi că lucrurile bune vin din vest – în realitate este adevărat exact opusul. De fapt, din vest vin lucruri realmente malefice. Am auzit o ştire azi. Nişte ONG-uri din România au declarat că ţara voastră trebuie să prindă din urmă (n.r.: trenul educaţiei sexuale din Occident). Puteţi fi foarte fericiţi că această distrugere nu a avut încă loc în ţara voastră. Şi ar trebui să vă mobilizaţi în toată ţara în orice coaliţie posibilă, cu oricine, inclusiv de peste graniţe, şi cu oricine din interiorul ţării care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voştri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuşi civilizaţia. Fiindcă va prăbuşi mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Aşa că trebuie să faceţi tot ce puteţi. Şi puteţi fi fericiţi că dictatura comunistă v-a protejat de revoluţia sexuală care a început în Occident în 1968. Încă mai aveţi un sistem de valori conservatoare. Încă mulţi oameni mai cred că familia (n.r.: naturală) este bună, că homosexualitatea nu este corectă. Aşa că răspândiţi vestea că nu sunteţi deloc înapoiaţi. Ba dimpotrivă. Puteţi fi fericiţi că aceste lucruri încă nu s-au întâmplat. Fiindcă are loc distrugerea societăţii, iar Uniunea Europeană este purtător de stindard în acest sens.

(Gabriele Kuby)

Sursa: Ortodoxiatinerilor.ro

14 responses to “Gabriele Kuby: “Vor sa ajunga la copiii vostri! Ii vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prabusi civilizata”

 1. Daca vreti sa ajutati copiii invatatii Biblia si Cuvintele Domnului Isus Hristos. Spuneti-le ce este curvia sau pornografia din punctul de vedere al lui Dumnezeu si ce pedeapsa au aceste pacate. Spuneti-le Evanghelia care arata cum sunt oamenii mantuiti si iertati, ca copiii sa aiba o Invatatura Biblica si sa creasca pe Cuvintele Domnului ISUS HRISTOS. Daca incercati sa-i ajutati prin alte metode, lucrarea voastra nu va propasi, pentru ca ei fara Duhul SFANT al lui HRISTOS in ei vor fi inrobiti de sex, bani, faima. Dar ori de cate ori cineva se intoarce la Dumnezeu in termeni lui Dumnezeu, acest om este iertat si schimbat de Dumnezeu, dandu-i omului o natura noua, dandu-i omului o inima noua, dandu-i omului Duhul Sfant, iar acesta om va si total schimbat dupa voia lui Dumnezeu in asemanarea cu Domnul ISUS HRISTOS, asa cum multi am fost schimbati de El. Atunci cand un om iL cunoste pe DOMNUL HRISTOS acest om are scarba de pacate si vicii, iar cu siguranta va trai cum este scris in Biblie si nu dupa pofta de sex, curvie sau pornografie. Deci nu metodele oamenilor sunt bune, ci Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, este buna. Domnul ISUS sa ne ajute la aceasta. Va site-ul meu unde puteti gasi mai multe. http://www.faracompromis.ro

  • Alin, din perspectiva crestinismului te-ai nascut pacatos, cu toate ca nu ai gresit cu nimic. Din start esti judecat, catalogat si invinovatit. Din start nu esti “vrednic”. Si orice ai face vei ramane un pacatos. Cum ti se pare acest lucru? Ce fel de dumnezeu creaza un lucru pentru a-l face sa se simta vinovat si nevrednic? Unul care ridica in slava iubirea? Care nu judeca? Ce inseamna “in termeni lui Dumnezeu”? Dumnezeul tau face regulile si jocul si indiferent cum ai juca nu poti sa iesi invingator. De ce mai joci? Pune-ti si tu niste intrebari. S-ar putea sa te ajute.

 2. “Dacă copii sunt obligaţi la şcoală să vorbească despre sexualitate, ceea ce se întâmplă deja, dacă se uită la desenele din manuale, care sunt obscene şi pornografice, îşi pierd simţul ruşinii. Aceasta este foarte necesar pentru orice om, absolut necesar! Chiar şi Sigmund Freud a spus că, dacă distrugi simţul ruşinii, nu mai poţi educa oamenii.”
  A “educa” = a manipula ???
  Ne-am nascut fara simtul rusinii si al fricii. Rusinea se invata. Suntem invatati de mici sa ne simtim vinovati pentru cele mai normale lucruri. Cum este sexul. Societatea si biserica ne indoctrineaza si ne face sa ne simtim vinovati ca suntem oameni. Lumea se schimba si iese din tiparele “normalului”. Pentru ca acest “normal” impus nu mai este tolerat. Iar biserica se simte amenintata pentru ca simte cum pierde controlul asupra maselor.
  “Distrugerea libertăţi în numele libertăţii” – o cercetare plina de ipocrizie, din punctul meu de vedere.

  • Nu, a face sex nu este normal pentru un copil, Roxana. Ai copii? Ce fel de viata sexuala ai tu? Cu cati barbati ai facut pana acum sex?

   • Sa iti incepi viata sexuala cand nu esti matur fizic si psihic nu este sanatos din niciun punct de vedere. Nu am afirmat contrariul. Priviti cazurile in care fetite de 12-14 ani raman insarcinate si fac copii. Pentru ca nimeni nu le explica ce este sexul. Este un subiect tabu. Este o rusine. Daca nu dorim sa vorbim cu copiii despre sex, pentru a-i face sa inteleaga ce este, atunci care este solutia? Cu cat interzici un lucru unui copil cu atat va fi curios sa-l descopere de unul singur. Eu zic sa vorbim cu copiii, sa devina constienti si responsabili in acelasi timp. Nu putem sa-i inchidem in casa sau sa-i pazim non-stop. Sa-i lasam sa aleaga in deplina cunostinta de cauza.

    p.s.: viata mea sexuala nu are relevanta. am o opinie si am dreptul sa mi-o exprim indiferent de viata personala.

 3. Cu toate că sunt în parte de acord cu ce spune doamna Kuby, feministele lucrează împotriva femeilor promovând discriminarea pozitivă și se subminează instituția căsniciei doar pentru ambiția unei minorități aproape inexistente, dar copiii sunt sexualizați forțat nu de stat, ci de marketing agresiv și pornografia de pe tv/interne. Trebuie să fii cu adevărat inconștient să nu realizezi că orice copil poate avea acces la pornografie violentă din câteva click-uri pe orice telefon, tabletă sau calculator și nu ai cum să îl controlezi total…poate să vadă cu calculatorul prietenului, poate să vadă filme erotice la tv, poate să vadă reviste porno în vitrina de la chioșcul de ziare etc…e peste tot și imposibil de evitat în lumea modernă. În contextual acesta eu consider că sunt necesare orele de educație sexuală, mai bine învață despre sex într-un cadru controlat decât de la filme porno sau alți dobitoci ce nu îi vor binele…părinți au demonstrat că nu sunt capabili de acest lucru, iar să te aștepți ca adolescenții să fie abstinenți până la 18 ani și să nu se gândească la sex, înseamnă să îi pregătești pentru eșec…probleme psihice, boli venerice, sarcini nedorite etc. Mie personal îmi pare rău că nu avut ore de educație sexuală, a trebuit să mă descurc singur în adolescență, o perioadă de fragilitate, confuzie și instabilitate emoțională…acum încă mai trăiesc urmările greșelilor de atunci.

 4. Roxana, ai pus punctul pe “i”! Pentru unii, educatia inseamna manipulare. In fond ea ar trebui sa fie o ghidare catre implinirea potentialului individual. De ce se respinge de catre ambele tabere intelegerea fenomenului homosexual??? Homosexualitatea s-a nascut din negarea sexualitatii!!! Sexualitatea se dezvolta din primii ani de viata in etapele de autosexualitate, homosexualitate si heterosexualitate. In toate aceste etape este nevoie de un ghid, de un exemplu. Daca copilul/ tanarul ramane blocat in faza de homosexualitate, va fi homosexual. Ex: “copilul ignorat de mama, care este director de banca si de tata care este om de afaceri. I se acorda atentie la scoala, la internatul de baieti unde familia sa conservatare considera ca si el, baiatul, trebuie sa-si desavarseasca educatia ca si tatal si bunicul sau. Acolo prima persoana care il baga in seama si il apreciaza este profesorul de sport, care spre deosebire de ceilalti profesori este si tanar si prietenos…”Ceea ce nu intelegem este ca majoritatea dintre “normali” sunt blocati in etapa de autosexualitate! Adica isi satisfac sexualitatea folosindu-se de partener ca de un obiect libidinal! De aia violuri, de aia batai si abuzuri, acolo unde femeia refuza avansurile barbatului. Ca doar cine a mai pomenit de un obiect fie el si libidinal sa se opuna intrebuintarii sale, nu? Deci se vrea pastrarea familiei traditionale care a facut posibila aparitia homosexualitatii prin negarea sexualitatii… cat si a relatiilor fals heterosexuale. Dar despre viata in comunitate, ati auzit? Sau o comunitate este mai greu de controlat… 🙂

 5. Wow Roxana “esti citita” …dar totusi o “oaie in plus in turma” …
  Tocmai tu (ca multi altii) care crezi ca esti “libera” sa spui ce gandesti ai fost manipulata deja (ce spui nu sunt cuvintele tale , nu sunt gandurile tale , repeti doar ceea ce ti s-a “scris pe hard disk” si ti se pare sa stii ce spui , ca sunt ideile tale si te crezi “superioara maselor care cred in Dumnezeu si doctrina impusa”.
  Uite-te putin in jur , uite-te la societatea in care traim in ziua de azi , uite-te la tineret , la valori , la principii , la oameni , la copii ,la familii … deschide ochii si priveste singura , nu repeta ceea ce spun altii …si poate atunci o sa intelegi ce se intampla cu adevarat …
  Critici ca religia a manipulat masele ? Poate , dar manipularea religiei a avut un scop nobil : imbunatarirea persoanei in primul rand , apoi a familiei si apoi a societatii in general …
  Acum uite-te la manipularea mediilor si a “pietelor” …si ei au un scop : dominarea si sclavia omenirii , inca de acum mii de ani au fost multi cei care au incercat sa domine lumea prin razboaie… dupa al 2 razboi mondial si-au dat seama ca nu asta e drumul corect pt asa ceva , subjugarea cu forta niciodata nu a dat rezultate in timp asa ca au gasit solutia : au creat senzatia ca suntem liberi cand de fapt suntem sclavii unei societati putrede , unui sistem corupt , unui sistem bancar care apartine unui pumn de oameni …etc.
  Tie ti se pare ca nu esti manipulata , ti se pare ca esti libera ?
  Incearca sa nu platesti impozitele , amenzile , taxele , sa iti construiesti o casa pe un pamant pe care nimeni nu il foloseste si nu s-a folosit poate niciodata , incearca sa faci ceva “atipic” la ceea ce am fost “educati” (de societatea pe care o ridici in slavi) de mici …vezi ce se intampla atunci…vorbeste atunci de libertate si de “rautatea religiei” …
  Dumnezeu nu are vina in toate astea , noi singuri am creat monstrul care ne subjuga si il alimentam cu afirmatii ca ale tale…
  Religia ne-a aratat sa ne ajutam unul pe altul, sa ne respectam , sa ne iubim , sa nu folosim mai mult decat avem nevoie , sa avem valori , familii , copii educati si respectuosi …etc.
  Libertatea si societatea de care vorbesti ne arata sa nu ne facem familii (asa consumam mai mult) , sa platim impozitele , sa muncim de dimineata pana seara fara sa ne bucuram nici macar de copii nostri (asa ii manipuleaza si educa ei in stilul lor) , sa consumam , sa ne luam o casa pe care sa o platim 40 ani si apoi cand e platita sa ne pregatim de moarte daca nu ne-a vizitat intre timp …etc.
  Uite-te putin la viata pe care o au majoritatea oamenilor : muncesc de dimineata pana seara tot anul pt ca apoi sa aiba vacanta de 15 zile in care cheltuie tot ce le-a ramas dupa ce au platit toate taxele , facturi , cumparaturi de care ai nevoie pt a satisface putin necesitatea de a a-ti gasi bucuria cand de fapt bucuria adevarata sta in sentimente , intr-un zambet al copilului , intr-o familie inchegata … de asta nu vor sa avem familii … Totul e superficial , totul sta in consumism …Matrix ar trebui studiat in universitati (daca scoti efectele speciale din film si gandesti in esenta si mesajul transmis iti dai seama ca e tabloul perfect al societatii in care traim)
  Uite-te la bunicii nostri …le lipseau multe foarte multe nu aveau telefoane , TV , internet , “toale” , bani , vacante …etc. si totusi erau mult mai fericiti decat 99% din noi care avem de toate dar totusi ne lipseste tot…

  • Dani, era interesant sa ne spui si ce parere ai despre articolul publicat.
   Si da, sunt libera sa spun ce gandesc si sunt destul de convinsa ca sunt gandurile mele (mi-a confirmat-o psihiatrul meu!).
   Pentru mine religia este o limita in calea libertatii. Societatea este alta. Inclusiv familia (cu cate limitari te-au crescut parintii?).
   “Manipularea religiei a avut un scop nobil”? Pe principiul scopul scuza mijloacele si credinciosul cauta scopuri in a fi “pastorit”?
   Se pare ca suntem cu totii oi din turme diferite.
   Religia nu este parte a matricei despre care vorbesti? Este cea mai ingenioasa inventie a societatii.

   • Mai, eu nu inteleg de ce ti se acorda atat de multa atentie…e dreptul tau sa crezi ce vrei, si asta implica responsabilitate.
    Roxana, dacă psihiatrul ti-a confirmat ca ceea ce crezi este perfect valabil si in conformitate cu realitatea, atunci poti dormi linistita. Intre timp, ar trebui sa stii ca fiecare om este in esenta religios, indiferent de religia sa, fie ca este credincios sau necredincios. Face parte din noi, din structura noastra umana. Insa pentru a avea habar, ti-ar prinde bine o punere in plan secund a ideilor care iti apartin cu siguranta, a atitudinii usor superficiale care refuza sa accepte un adevar…In balonul de sapun in care traiesti tu, repeti niste “hituri” care nici macar nu te reprezinta. Invata sa fii tu insati, nu ceea ce vrea societatea ca tu sa devii. Doamna sociolog din articol nu e vreo adolescenta superficiala, care a aflat de la psihiatru chestiunile de mai sus…esti un produs al societatii, fie ca iti place sau nu. Cu alte cuvinte, nu mai bate campii despre ceea ce nu cunosti, nu mai folosi termeni pe care nu-i stapanesti. In rest, intreaba-te de unde vii? cine esti? ce este viata? …mai lasa ceea ce stii dă pă net si fugi intr-o biblioteca. Vei ramane surprinsa.

   • Beatrice, poate nu mi-am exprimat opinia tocmai fair-play, insa tu faci acelasi lucru acuzandu-ma ca bat campii. Cu totii batem campii intr-un fel sau altul. Nu ma cunosti si totusi crezi ca nu am citit prea multe carti tiparite pe hartie. Si ca ideile pe care le sustin nu ma reprezinta (cine este superficial de fapt?).
    Cu totii suntem produsul societatii fiindca nu am crescut in jungla.
    Iar “doamna sociolog” (produsul a sute de carti de sociologie care ridica in slavi familia ca celula de baza) este scandalizata de un fenomen social care a existat dintotdeauna, homosexualitatea (vezi ce se intampla in antichitate), dar despre care nu s-a vorbit niciodata atat de mult. Este de preferat ca homosexualii sa-si intemeieze “familii normale” cu un membru de sex opus de dragul aparentelor si al societatii sau sa-si accepte felul de a fi, si, eventual, sa renunte la a sacrifica dreptul altora la onestitate?
    Cat despre familie, au existat si inca mai exista societati in care parintii nu isi cresc singuri copiii, ci in comunitate.
    Cate familii traditionale functionale mai exista in prezent? Eu nu cunosc prea multe. Si cine are dreptul sa hotarasca ce este “normal”, daca nu fiecare din noi. Atata timp cat nu lezezi binele celui de langa tine ai dreptul sa faci ce vrei. Inclusiv sa glumesti pe seama ta (cu referire la psihiatru).

 6. Pingback: GABRIELE KUBY: Distrugerea libertății în numele libertății |·

 7. Pingback: GABRIELE KUBY, SOCIOLOG: “VOR SA AJUNGA LA COPIII VOSTRI! II VOR SEXUALIZA, IAR SEXUALIZAREA COPIILOR VA PRABUSI CIVILIZATIA”·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s