Pacatul este problema in Ferguson, nu rasismul – spune un sportiv afroamerican

NFL: New Orleans Saints at Detroit LionsImaginile tulburărilor din Statele Unite, având la origine oraşul Fergusson, au făcut înconjurul lumii. Totul a început de la o decizie a unui tribunal local din Saint Louis – Missouri, de a înceta urmărirea penală a poliţistului Darren Wilson de 28 ani, care în 9 August a împuşcat mortal pe adolescentul afroamerican Michael Brown de 18 ani.

Această decizie a provocat o indignare profundă în sânul comunităţii afroamericane din Statele Unite, decizia fiind interpretată ca un act care favorizează populaţia albă în detrimentul celei de culoare, în ţara care este considerată ca fiind cea mai veche democraţie din lume. Manifestaţiile au devenit violente şi s-au extins mult mai departe de limitele micului oraş Ferguson, populaţia afroamericană ieşind în stradă în toate marile oraşe americane.

Benjamin Watson este un sportiv foarte cunoscut în Statele Unite, el fiind unul dintre jucătorii echipei de fotbal american New Orleans Saints. Pe lângă faptul că este un bun sportiv, el este şi un bun credincios evanghelic, căsătorit şi tată a patru copii. Deoarece el aparţine acestui sector al populaţiei americane, care s-a văzut net defavorizată de justiţie în acest caz, fapt ce a dus la manifestaţiile violente despre care am amintit, zilele trecute a făcut câteva comentarii pe pagina lui de Facebook. Afirmaţiile cunoscutului sportiv de culoare din Statele Unite, au devenit extrem de populare în spaţiul virtual. La ora la care scriu aceste rânduri acestea au primit peste 832 000 de LIKE, 461 000 de SHARE şi peste 82 000 de comentarii.

Ce a spus Benjamin Watson pe pagina lui de Facebook? (vă prezint câteva fragmente)

„Sunt indignat deoarece istoria de nedreptăţi care ne-au fost transmise de generaţiile anterioare, par să continue şi azi sub ochii noştri.

Mă simt frustrat deoarece cultura muzicii pop şi a filmelor glorifică aceste tipuri de altercaţii dintre poliţie şi populaţie, promovând o atitudine de a te crede invincibil care continuă să îi ducă pe tineri la moarte în viaţa reală, departe de siguranţa din platourile de filmare sau din studiourile de muzică. (…)

 

Aici am redat o mica parte din articol.

Citeste tot articolul pe: https://benidradici.wordpress.com/2014/12/02/pacatul-este-problema-in-ferguson-nu-rasismul-spune-un-sportiv-afroamerican/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s