Mica lectura pentru parinti de mos Nicolae

mos-nicolae

Nici nu coborâseră din pat dimineață, că fetele mele m-au întrebat: “Tată, de ce pun părinții dulciuri în cizme?”. “Să arate iubirea”. “Nu, pentru că nu sunt în stare să vorbească! S-o declare! Vor să scape ușor!”. Au dreptate, iubirea trebuie să aibă și cuvinte dulci, nu doar bomboane care fac diabet.

Părinții se străduiesc să arate copiilor că sunt perfecți. Când nu pot, ei își mint pruncii. Îi înșeală. Nu doar cu moș Nicolae… Numai că, odraslele n-au nevoie de părinți perfecți, ci de părinți cinstiți! Mai mult, Dumnezeu te va ajuta să fii tot ceea ce poți fi, dar nu te ajută să fi altcineva!

Viața este ca un labirint; e ușor să te pierzi! Am citit azi că o nereușită nu înseamnă eșec total. Că există și a doua șansă. E drept, nu în fiecare zi ni se oferă. Există a doua șansă fraților, dar nu garantează nimeni că există și-un mâine! Și nici moș Nicolae…

Niște băieți m-au colindat pe înserat cu steaua. Părinții lor nu le pun nici cizme în picioare, darămite dulciuri în ele! Cineva s-a supărat că părinții o lasă tot singură, iar jobul lor e peste grija ei. Ambele cazuri sunt lipsă de responsabilitate! Oameni buni, reușita sau eșecul în afaceri, nu înseamnă nimic pe lângă reușita ori eșecul de a fi părinte!

Nicolae Geanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s