Gimnastii se intorc la Dumnezeu!! Totul pentru credinta lor..

Am aflat de ce se subţiază rândurile campionilor noştri. O campioană olimpică, o campioană mondială, un medaliat cu bronz şi o fostă speranţă a gimnasticii , toţi patru foşti componenţi ai lotului naţional, au renunţat să facă performanţă pentru a se dedica religiei, iar acum activează în diverse culte.

Alin Jivan, acum în vârstă de 32 de ani, a luat medalia cu bronz la Mondialele din 2005 de la Melbourne şi promitea să devină un nume mare în gimnastică. Însă a renunţat la a face performanţă, alegând să devină antrenor (e la secția de gimnastică masculină a clubului Steaua București) şi să se dedice bisericii.
În 2007, Alin a trecut la cultul penticostal. De ce? “Până să fac acest pas, trăiam ca oricare alt băiat, acoperindu-mă de păcatele pe care nu le conștientizam atât de mult la vremea respectivă. De când am ales calea bisericii, lucrurile s-au schimbat radical. Acolo am descoperit cu adevărat credința în Iisus. Mama mea este botezată la penticostali, iar primul pas pe care l-am făcut în acest sens, al credinței, a fost să merg la biserica Betel din cartierul Crângași. Acolo am simțit cu adevărat care este menirea mea pe acest Pământ”, a explicat fostul gimnast pentru Libertatea. În timp, a mers chiar mai departe, implicându-se în viața de zi cu zi a cultului penticostal. “Împreună cu soția mea am compus multe cântece pe care le-am dedicat lui Iisus”, a adăugat el.

jivan

La nunta lui nu s-a băut strop de alcool

Alin provine dintr-o familie numeroasă, având 6 fraţi şi 7 surori, împrăştiaţi prin lume, în Germania, Austria, Portugalia şi SUA. Trei dintre fraţi au trecut şi ei la penticostali.
“Este un lucru înălțător să-l poți descoperi pe Iisus. Mă bucură faptul că și alți frați de-ai mei au ales această cale. Periodic, ținem legătura pe internet, dar, din păcate nu ne-am mai văzut cu toții din 1994. Atunci, am făcut o întâlnire pe care nu am cum să o uit. Au venit toți. I-am avut alături și pe părinții noştri”, ne-a mai povestit Alin. Apoi ne-a mai dezvăluit un lucru interesant: la nunta lui cu Florina, în mai 2010, eveniment la care au fost invitați toți foștii colegi de lot național, nu s-au servit băuturi alcoolice, respectându-se astfel regulile cultului penticostal. “Chiar dacă la noi nu se bea alcool, să știți că invitații s-au simțit minunat la nunta noastră”, e convins fostul gimnast.

alin jivan
Iată una dintre melodiile scrise de el
Din dragoste de oameni!
Privesc la Golgota și îți văd inima cum plânge
Ai luat durerea mea, ai strâns-o-n palma Ta
Și-ai transformat-o-n sânge.
Purtai în pieptul Tău iubiri de Dumnezeu și oameni
Pe dealul Golgota, ai scris istoria
Din dragoste de oameni.
Din dragoste-ai murit, pe cruce răstignit
Și trupul ți l-au pus într-un mormânt
Dar nimeni n-a putut, nimic nu te-a ținut
Și moartea ai invins, mormântul este gol.
Nu Anna, nici Pilat, Caiafa ori Irod, nu, Doamne
Nu ei te-au răstignit, din dragoste-ai murit
Pentru noi toți, O, Doamne
Nici crucea n-a putut, nici cuiul cel bătut, nu, Doamne
Nimic nu te-a legat, ci singur Tu te-ai dat
Din dragoste de oameni.

Pentru mai multe melodii, marturii, predici ale lui Alin Jivan (click aici)

Adrian Bucur s-a dus după Jivan

2009+Tyson+American+Cup+FCQ0q3c8HWTlAdrian Bucur, şi el fost component al lotului naţional, s-a retras din gimnastică înainte de a apuca să aibă performanţe notabile. Alin Jivan l-a convertit la credinţă. “El a venit prima dată la noi, la penticostali, prin 2011. L-am luat cu mine. I-a plăcut foarte mult și nu numai că a continuat să vină, dar a și trecut la penticostali, pentru că, așa cum îmi spunea, acolo l-a regăsit pe Isus”, ne-a destăinuit Alin.

Oana Ban e misionar în Cipru

ban-e1422176048854-765x494

Oana Ban (29 de ani), fostă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 face parte din cultul Martorii lui Iehova. Imediat după ce s-a retras din gimnastică, Oana a început misionariatul la Cluj, alături de soțul ei. Chiar a declarat la un moment dat pentru Libertatea că această cale, a credinței, o definește. De aproape un an, Oana şi soțul se află în Cipru, unde fac misionariat voluntar. O persoană apropiată lor ne-a dezvăluit că pentru a putea face acest lucru, cei doi și-au vândut mașina. “Din câte știu eu, ei, acolo, fac doar misionariat. Asta este ceea ce și-au dorit. Cea mai mare bogăţie a lor este cea legată de partea sufletească”, a precizat sursa Libertății.

Sabina Cojocar cântă în corul bisericii

Cojocar_01

După ce s-a retras din activitatea competițională, Sabina Cojocar, fostă campioană mondială în 2001, la Gent (Belgia), s-a dedicat antrenoratului și cultului baptist. Acum, la 29 de ani, predă gimnastica în Sibiu, la clubul sportiv unde ea însăși s-a format, iar în timpul liber cântă întru slava lui Iisus, pentru că s-a înscris în corul bisericii. Vocea ei frumoasă e foarte apreciată, umblă vorba.
Sabina a avut mai multe oferte de a pleca în străinătate pentru a antrena, dar a preferat să rămână în țară.

Sursa:

http://www.sportnews.ro/gimnastii-ingroasa-randul-pocaitilor-dumnezeu-face-razie-printre-sportivii-romani-alin-jivan-oana-ban-sau-sabina-cojocar-fac-totul-pentru-credinta-lor-147447.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s