De ce se inchina unii adventisti, mai nou, si duminica

1225ff932a875a56Decizia unei biserici adventiste de ziua a şaptea din Statele Unite de a organiza un serviciu de închinare duminica i-a contrariat pe unii dintre credincioşii adventişti din alte biserici. De ce ar programa o slujbă duminica cei pentru care respectarea Sabatului (sâmbăta) este un principiu atât de important încât şi l-au asumat ca nume („de ziua a şaptea”)?

First Seventh-day Adventist Church este numele comunităţii adventiste americane din Huntsville, Alabama, care pe 8 februarie va avea primul serviciu divin organizat duminica. „A fost un pas firesc în evoluţia lucrurilor”, a explicat Debleaire Snell, pastorul în vârstă de 37 de ani care slujeşte comunitatea recunoscută drept una dintre bisericile adventiste americane cu cel mai rapid ritm de creştere a numărului de membri.

„Serviciul divin de duminică va constitui primul punct de contact cu biserica noastră al celor care nu frecventează o biserică şi al celor care, din motive care ţin de credinţa lor sau de locul lor de muncă, nu pot participa la închinare sâmbăta”, a adăugat pastorul.

Iniţiativa bisericii i-a surprins pe unii dintre cei care cunosc faptul că istoria Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea este presărată cu episoade de suferinţă pentru cei care s-au opus autorităţilor laice (fie economice, fie politice), care le cereau să facă sâmbăta altceva decât ce le permitea conştiinţa religioasă. Doctrina Bisericii Adventiste exclude implicarea credincioşilor în activităţi seculare în ziua de Sabat, ceea ce presupune și reţinerea de la munca zilnică şi evitarea implicării altora în activităţi de muncă. Din acest motiv, mulţi adventişti, chiar români, care au refuzat să meargă la serviciu sâmbăta sau să presteze în cadrul serviciului militar au fost discriminaţi şi chiar persecutaţi de autorităţi (în special în timpul comunismului).

Pentru unii dintre aceştia, ideea de a organiza un serviciu divin duminica a fost o surpriză neplăcută. Snell a precizat însă că iniţiativa bisericii pe care o administrează nu este nicicum una rebelă sau de renunţare la principii. Ba mai mult, ea are girul conducerii centrale a bisericii. „Noi nu schimbăm conceptul de Sabat. Acest serviciu divin de duminică este doar pentru membrii noi sau pentru cei vechi, dar care vor să dea un început spiritual săptămânii lor”. Pastorul a oferit asigurarea că nu doreşte anularea importanţei Sabatului şi s-a arătat convins că mulţi dintre vechii membri vor participa şi sâmbăta, şi duminica la serviciile bisericii.

http://semneletimpului.ro/religie/biserica-adventista/adventisti/de-ce-se-inchina-adventistii-mai-nou-si-duminica.html

Advertisements

One response to “De ce se inchina unii adventisti, mai nou, si duminica

  1. Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi
    Peste 3200 de persoane active si 200.000 de prospecti inregistrati in proiectul unic in lume, demarat in ROMANIA!
    Se ofera curs COMPLET GRATUIT(12 ZILE), asistenta specializata, de catre agenti profesionisti, si instruire de la ZERO. Oferta de munca vizeaza piata americana a cartilor electronice. Plata castigurilor este garantata prin CONTRACT LEGAL. Se lucreaza in functie de preferinte, part-time(15 minute – 3 ore pe zi) sau full-time. Este necesara SERIOZITATEA si DORINTA DE A INVATA CEVA NOU SI DE VIITOR! Pentru detalii trimiteti un e-mail cu textul “ INFO “ la urmatoarea adresa de e-mail: francizare@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s