Premierul Netanyahu – Comunitatea crestina din Israel creste mai mult decat in orice alta parte

Netanyahu-AIPAC-2014-2-616x442Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte, din toată regiunea Orientului Mijlociu, a spus premierul Benjamin Netanyahu, în cadrul discursului ţinut în urmă cu o săptămână în faţa Comitetului de Afaceri Publice Statele Unite – Israel (AIPAC, în engleză). „Acest lucru se întâmplă – s-a exprimat Netanyahu – pentru că împărtăşim aceleaşi visuri. Pentru că ne rugăm, aşteptăm şi aspirăm la o lume mai bună; pentru că valorile care ne unesc sunt mult mai puternice decât diferenţele care ne despart, valori precum libertatea, egalitatea, justiţia, toleranţa şi compasiunea. În timp ce regiunea noastră se îneacă într-o barbarie medievală, Israel este cel care apără aceste valori, comune atât pentru noi cât şi pentru dumneavoastră”.

Demnitarul israelian a reamintit apoi audienţei, de diferenţa dintre Israel şi regimurile despotice care îl înconjoară: „În timp ce Asssad aruncă bombe asupra propriului popor, medicii din Israel le tratează victimele în spitalele noastre din zona Înălţimilor Golan. În timp ce creştinii din Orientul Mijlociu sunt decapitaţi şi vechile lor comunităţi sunt decimate, comunitatea creştină din Israel creşte şi prosperă, mai mult decât orice comunitate din Orientul Mijlociu. În timp ce femeile din regiune sunt persecutate, robite şi violate, femeile din Israel lucrează ca judecători supremi, directori generali sau piloţi de avioane de război”.

Articol de la Beni Draghici.

Citeste tot articolul pe: Premierul Netanyahu – Comunitatea creştină din Israel creşte mai mult decât în orice altă parte 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s