Valoarea unei fete crestine

woman-prayingAm auzit recent de o fată care a invitat pe un băiat în oraș. Sau de fată care pentru un “Te iubesc” pasional, s-a dăruit gratis înainte de căsătorie. Sau de fată care pentru o poșetă nouă și o pereche de blugi, a coborât standardele crezând ca banii sunt mai importanți ca și curăția minții și a trupului.

Întâlnești fete pentru care valorile adevărate sunt pe exterior. Farduri, rujuri, solarii, machiaje, haine mulate, toate realizate cu scopul de a atrage privirea. Pentru că lucrurile ieftine trebuiesc împodobite și au nevoie de reclame multe (dar aceste fete nu știu acest principiu de marketing). Cine are puțin în interior întotdeauna va pune mare preț pe exterior, că altceva „de preț” nu are…

Diavolul are un scop pentru care luptă enorm: să ne arate ca lucrurile ieftine sunt scumpe iar pe cele scumpe să le ieftinească ca să pară vechituri. Să le spună la fete ca “oricum te căsătorești cu el” deci poți să-i permiți prietenului orice. Că “oricum veți fi împreună toată viața, ce să mai aștepți până la nuntă?”.

Dumnezeu ne învață altceva însă. Biblia scoate în relief fete care au marcat istoria prin ascultare de Dumnezeu. Acsa fata lui Caleb nu s-a dat unuia cu o mașină de ultimul răcnet, nici unuia cu mușchi sau fițe, ci unui biruitor. Băieți care biruiesc ispitele lumii, care vin de la părtașia cu Dumnezeu și uimesc prin principiile pe care le au. Băieți care nu caută fete ieftine ci fiice de Rege.

Estera a luat de la curtea împăratească doar ce era necesar (Estera 2:15). Dacă s-ar fi bazat pe exterior, ar fi murit împreuna cu poporul evreu. Ea avea însă un interior unde postul și rugăciunea erau valori inestimabile cu care a putut “cumpăra” viața unei națiuni.

Pregătirea pentru căsătorie nu se face cu telenovelele în față, nici cu starurile de la Hollywood luate ca exemplu (de ieftineli) care au n divorțuri în spate. Nu! Fiicele Regelui se pregătesc altcumva pentru căsătorie. Pentru ele nu va conta marca telefonului, nici dacă e chirie sau casă cu trei etaje. Nu! Pentru ele va conta daca băiatul e mereu prin preajma Regelui, ca să știe cum să se comporte cu o fiică a Lui.

Valorea unei fete creștine e dată de hărnicia ei. Proverbe 31 nu e un capitol de “groază” pentru ea ci un capitol exemplu. În epoca fast-food, a-ți aștepta soțul cu mâncare gătită azi e o raritate. Dar nu uitați că familia unită care stă în jurul unei mese acasă,  reprezintă o mare binecuvântare. (Ps. 128:4).

Valoare unei fete creștine e dată de disponibilitatea de a da viață. A fi mamă nu e pe placul societății azi, dar e o cinste ca Cel ce e Viața să te folosească pe tine pentru a da naștere la noi vieți. Iar ca să modelezi inima unor micuți e nevoie ca să fii tu modelată înainte de caracterul Regelui.

Valoarea unei fete e dată de Biblia ei personală. E cel mai folosit obiect din poșeta ei și cel mai de preț. Și cu siguranță va “căuta” un băiat care să nu fie străin de versetele de aur ale acestei Cărți.

Pentru toate fetele valoroase am scris asta. Pentru cele care în căminele de la facultate se luptă să se păstreze curate. Pentru cele care nu-și dau deloc ușor numarul de telefon. Pentru cele care nu ies în evidență și nu atrag privirile prin lucrurile lumii. Pentru fetele care la facultate le găsești în sălile de la bibliotecă învățând nu pe la cluburi, banchete și petreceri.

Pentru cele care luptă din greu cu curentul de lângă ele. Pentru cele care merg la rugăciune, la bolnavi în vizită și pe care puțini băieți le întreabă: “Ce mai faci?”. Pentru fetele acelea valoroase care se întreabă mereu dacă chiar merită să se păstreze curate când își văd colegele în aventuri după aventuri. Pentru fetele care în ziua nunții nu te pun pe gânduri pe tine ca slujitor ci știi sigur că intră în biserică curate.

Pentru fetele care vor da naștere la viitori predicatori, misionari, cântăreți, medici creștini, scriitori creștini, martiri, evangheliști, băieți de valoare.

Pentru fetele care vor zâmbi nu doar în ziua nunții în fața aparatului foto. Pentru fetele care vor merge cu încredere în Dumnezeu înainte știind că fiicele Lui care se păstrează curate vor trece prin viață cu sufletul ușor și cu cântări de laudă în viitoarea familie…

Pentru fetele pe cale de dispariție în societatea de azi, dar care nu vor dispărea niciodată din viziunea lui Dumnezeu pentru un cer cu flori, cu străzi de aur, cu alb și cu albastru.

Sursa: https://cristianboariu.wordpress.com/2014/11/25/valoarea-unei-fete-crestine/

Advertisements

7 responses to “Valoarea unei fete crestine

 1. Vorbiti foarte mult despre pastrarea inainte de casatorie. Totusi, ce aveti de spus in privinta fetelor care au dat-o in bara, dar care se caiesc amarnic dorind sa-si schimbe viata? E atat de usor sa aratati cu degetul spre cele care s-au pangarit, insa Dumnezeu nu iubeste doar fetele sfinte. Cele care au pacatuit si au primit iertare de la Tatal vor sti sa pretuiasca mai mult harul ceresc. Nu spun ca asta inseamna sa continuam a pacatui. Ce vreau sa spun este ca de multe ori aparentele insala. Chiar si in privinta fetelor care par a fi sfinte si nu sunt.

  • Cele care o dau in bara, chiar daca sa caiesc amarnic si se pocaiesc inaintea Domnului, au pierdut din binecuvantarile Domnului, si la vremea hotarata de Dumnezeu o sa dea socoteala de pacatul lor! Si dau slava Domnului ca Dumnezeu in bunatatea Lui ne va cere socoteala cat traim pe acest pamant, si nu vom plati cu vesnicia! Si eu am dat-o in bara de foarte multe ori, dar m-am pocait pana la pamant inaintea lui Dumnezeu, si am capatat iertare, dar stiu ca prin pacatul meu am pierdut din binecuvantarile Domnului, si acum nu fac altceva decat sa traiesc curat de acum incolo, si sa nu mai pierd nici macar o binecuvantare! Pentru cele care nu au negociat cu cel rau, puritatea lor, va indemn luptati cu tot ce aveti si va asigur ca se merita si veti fi binecuvantate enorm! cat in privinta fetelor care par a fi sfinte si nu sunt, nu trebuie sa tinem noi socoteala sau sa judecam noi, doar unul poate judeca, si nici eu si nici tu, nu suntem aceea/acela! sfatul meu, fiecare sa-si vada de pocainta lui, pentru ca fiecare va da socoteala pentru viata lui si atat!!! Dumnezeu iubeste toate fetele,(daca au pacatuit sau nu, insa Biblia spune clar ca toti am pacatuit si suntem lipsiti de slava lui Dumnezeu, dar prin Isus Hristos avem iertare de pacate, si asa avem sansa la o viata nou in Hristos Isus,) daca s-au pocait cu adevarat si implinesc cu scumpatate Cuvantul Sau!

 2. Pacatul facut in trup e diferit, aduce multa suferinta! Cred ca aduce acelasi regret ca si uciderea!!!

 3. Fuguti de curvie! Orice alt pacat pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup ; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau.Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi? 1Corinteni 6 :18,19

 4. Fetele care par sfinte si nu sunt, se vad in momentul cand “scapa de acasa”!!! De fapt sunt fiice pierdute in casa(Din pilda fiului risipitor)! Acestea sunt “cuminti” de frica parintilor sau alte motive dar nu-L iubesc pe Dumnezeu. Insa nu se poate contesta purtarea celor cae-L iubesc pe Dumnezeu si care nu se vand pt un sarut pasional sau placeri carnale inafara casatoriei….! E importanta insa pocainta daca se constientizeza pacatul ne profitand la nesarsit de Har …Evrei 6:4-6 prea putini dau importanta acestui pasaj care e Cuvantul Lui Dumnezeu.
  “Caci cei ce au fost luminati odata si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant, si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor,
  si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.” Ev. 6:4-6

 5. Fiiicele Regelui nu se vor murdari cu curvia! Nici cu alte pacate facute cu voia(constiinta)!Printesele/fiicele de Rege nu sunt multe, apoi ele mereu vor fi invidiate cu rautate de multele fete care la randul lor daca-L iubesc pe TATAL CERESC si ele pot sa fie printese.
  Prin natura noastra pacatoasa, adamica toti am pacatuit si avem nevoie de Cristos ca sa fim mantuiti, la pacatul adamic se refera Romani 3:23. ” Caci toti am pacatuit…! Odata ce am acceptat sa fim sfinti prin jertfa lui Isus care ne curateste de orice pacat nu mai datoram nimic firii pamantesti, prin urmare nu mai pacatuim! Altfel riscam viata vesnica cel mai grav sau pierdem din binecuvantarile care Dumnezeu ni le-ar fi dat pe pamant (sau platim aici pacatele ca sa nu fim judecati odata cu lumea). Concluzie: daca fetele ar cauta CUVANTUL mai mult decat sa se faca placute baietilor, daca ar da inima lor Lui Dumnezeu si ar cere partea lor de mostenire Lui, sa-I ceara sotul potrivit, nu s-ar ajunge la atatea regrete si suferinte in urma pacatului, care te fac sa suferi atat tu cel care ai pacatuit cat si familia, ne mai vorbind de faptul ca provoci pe altii la vorbe nechibzuite despre tine si in loc sa meditam la Cristos aduce satana subiect de discutie despre pacatul cutare a lui nu stiu care!!! Ma doare pt fiecare fata/sora care refuza sa fie fiica de REGE!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s