Genocid crestin cu incetinitorul – nu mai putem sa ignoram asa ceva

Displaced people from the minority Yazidi sect flee violence in the Iraqi town of SinjarÎncă odată lumea aceasta se confruntă cu fantasma oribilă a masacrului uman şi sălbăticia brutală a jihadiştilor islamici radicali. Un grup terorist somalez Al-Shabaab, a atacat campusul Universităţii din Garissa, Kenya la începutul acestei luni, omorând aprox. 150 de studenţi, majoritatea execuţiilor fiind datorate credinţei lor creştine. Martori oculari au relatat că studenţii deţinuţi care nu au putut să recite un crez islamic, au fost executaţi fără milă.

Acest atac sălbatic este doar ultimul dintr-o serie de atacuri violente efectuate de grupul terorist Al-Shabaab. Au asasinat sute de kenyeni în biserici, în transportul public, şi cred că cel mai infam, este teribilul masacru din 2013 din centru comercial Westgate Mall din Nairobi.

Probabil informaţia cea mai surprinzătoare a fost că unul dintre asasinii terorişti, Abdirahim Mohammed Abdullahi, de 24 de ani, omorât de către forţele de securitate, împreună cu alţi trei atacanţi, era fiul unui proeminent funcţionar al guvernului kenyan şi un „viitor avocat de carieră”.

Privind situaţia în ansamblu, uciderea creştinilor de către militanţii islamişti în ţări precum Egipt, Libia, Siria, Irak şi Nigeria, se poate spune că lumea este martoră la un genocid filmat cu încetinitorul, a creştinilor din Orientul Mijlociu şi Africa. În 3 Aprilie titlul de pe prima pagină din ziarul Newsweek, spunea: „Ţintind creştinii din Orientul Mijlociu – credincioşii fug sau sunt asasinaţi”. În articolul adiacent intitulat „Noul Exod; după ani de cădere lentă dar constantă, creştinii sunt alungaţi din Orientul Mijlociu de către ISIS”, se descrie istoria tragică a comunităţilor creştine vechi, care sunt persecutate brutal şi în pericol de dispariţie, de către militanţii ISIS.

Autorul acestui articol, ca membru al Comisiei pentru Libertate Religioasă Internaţională (USCIRF), între 2001 – 2004 şi 2005 – 2011, a fost martorul acestei îngrijorătoare şi rapide creşteri a persecuţiei religioase în toată lumea, majoritatea fiind îndreptată împotriva creştinilor.

Unul dintre motivele pentru care creştinii au fost martirizaţi din cauza credinţei lor în ultimii 100 de ani, mai mult decât în oricare din secolele anterioare, a fost rapida expansiune , fără precedent, a creştinismului în ţările în curs de dezvoltare şi din lumea a III-a. Acest fapt a generat un număr important de credincioşi creştini în locurile unde istoric vorbind au existat mult mai puţini. Philip Jenkins a documentat această expansiune fără precedent în cartea lui The Next Christendom: The Coming of Global Christianity (2011). De exemplu, peste 80 % din populaţia Kenyei este acum creştină, în timp ce doar 11 % este musulmană.

Citeste mai multe pe: http://benidradici.com/genocid-crestin-cu-incetinitorul-nu-mai-putem-sa-ignoram-asa-ceva/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s