Un fondator al gruparii Hezbollah s-a convertit la crestinism

shayesteh-terrorist-480x320Un iranian, fost terorist extremist islamic, s-a convertit la crestinism prin acceptarea lui Isus in viata sa. Acum el imparaseste mesajul Evangheliei in intreaga lume si in special compatriotilor sai.

De cand era foarte mic, Daniel Shayesteh a primit invatatura islamului, astfel ca la varsta de noua ani,  era capabil sa recite pasaje intregi din Coran si practica ritualurile islamice. Tatal sau era un islamist convins care a tinut neaparat ca toti cei 12 copii ai sai sa primeasca invataturile religiei islamice.

Daniel Shayesteh, prin cunostintele sale si credinta lui nestramutata in Islam a devenit celebru inca de tanar in comunitatea musulmana iraniana. El a ajuns sa detina o pozitie influenta in randul extremistilor si s-a numarat printre initiatorii si fondatorii miscarii Hezbollah.

A jucat un rol insemnat in lovitura de stat care s-a soldat cu exilul Sahului Mohammed Reza si infiintarea Republicii islamice in 1979. In urma acestui episod, Shayesteh a devenit liderul politic al grupului islamic, care avea sa devenina tinta ayatollahului Ali Khamenei, actualul „Lider suprem”.

Unii revolutionari au fost ucisi, dar Shayesteh fost doar arestat. „Prin harul lui Isus, am scapat. As spune chiar ca El a avut un plan pentru mine”, a Daniel Shayesteh care a fugit in exil in Turcia, unde a studiat si a obtinut un doctorat in management international.

In teza sa de doctorat a aratat cum religia, cultura si filozofia influenteaza atitudinea umana. El a fost surprins si socat atunci cand in urma unei analize comparative a religiilor si filozofiilor si-a dat seama ca valorile crestine sunt superioare sub toate aspectele.

Cu toate ca resimtea puternic influenta islamismului radical, Shayesteh a mers totusi la o biserica crestina mai mult de curiozitate decat cu speranta ca va gasi ceva mai bun decat educatia pe care o primise in viata.

A fost insa placut surprins si captivat de invatatura crestina si de cuvantul Evangheliei. In cele din urma, dupa ce L-a cunoscut pe Dumnezeu prin Cuvantul Sau, Shayesteh nu a mai putut evita adevarul si L-a acceptat pe Hristos ca Mantuitor.

Astazi, Shayesteh sustine conferinte si vorbeste studentilor, crestinilor si grupurilor politice despre pericolul pe care-l reprezinta Islamul si despre valorile democratiei si libertatii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s