Aceasta planta este cel mai util medicament de pe Pamant!

patlaginaCu siguranta ai intalnit-o si ai calcat pe ea zicand „Ce buruiana!”. De multe ori ai incercat sa o elimini din curtea sau din gradina ta. Aceasta buruiana ignorata este unul dintre cele mai utile medicamente cunoscute pana acum si din pacate nu este apreciata la adevarata ei valoare.

Patlagina, apreciata si numita de catre nativii americani „Piciorul omului alb” este o planta extraordinara, in ciuda mediului in care este cel mai adesea intalnita. Ea creste in general in santierele de constructii sau intre borduri, datorita preferintei sale pe care o are de a creste in solurile nisipoase. Exista diferite soiuri ale acestei plante, dar fiecare dintre acestea produc aceleasi rezultate extraordinare. In cazul in care nu stiai pana acum, este timpul sa faci cunostinta cu aceasta cenusareasa a plantelor. Ea este patlagina.

Exista mai multe soiuri de patlagina, dar toate produc aceleasi rezultate. Patlagina creste foarte bine in solurile pietroase si este adesea vazuta alaturi de papadie. Cel mai adesea veti intalni aceasta planta in santierele de constructii sau intre borduri, aceasta fiind incercarea naturii de a regenera solul. Aceasta planta a fost denumita de nativii americani “Piciorul omului alb”.

Patlagina reprezinta un remediu eficient impotriva tantarilor. Pentru ca are capacitatea de a extrage toxinele din organism, datorita naturii sale astringente, patlagina poate fi zdrobita, sau mestecata si aplicata ca o cataplasma direct pe zona intepeaturi de albina, de insecte, acnee, eruptii cutanate sau taieturi.De asemenea, poate fi utilizata pentru a crea un balsam pentru trusele de prim ajutor, sau folosita ca infuzie. De asemenea, este un remediu extraordinar impotriva hemoriozilor. Aceasta planta este renumita pentru efectul pozitiv pe care-l are asupra sistemului digestiv. Aceasta este utila in special in cazul persoanelor care au fost afectate de consumul excesiv de antibiotice sau de medicamete anti-inflamatorii si persoanelor care sufera de alergii alimentare sau de boala celiaca.

Atat frunzele cat si semintele acestei plante vizeaza vindecarea sistemului digestiv. Din frunze se pot prepara ceaiuri, pot fi adaugate la supe sau uscate si presarate deasupra salatelor.

Deoarece patlagina este un expectorant bland si datorita continutului ridicat de siliciu, infuzia de patlagina poate fi de mare ajutor in afectiunile pulmonare, tuse sau raceli.

Patlagina este un panaceu pentru organismul uman, trateaza totul, de la dificultatile menstruale, probleme digestive, afectiuni ale pielii, pana la artrita. Adaug-o la salate sau prepara-ti un ceai. Aceasta leguma salbatica versatila iti poate sprijini starea de sanatate mai mult decat iti poti imagina.

Surse:

“Prescription for Herbal Healing: 2nd Edition” – Phyllis A. Balch, CNC
“Hygieia: A Woman’s Herbal” – Jeannine Parvati
“Healing Secrets of the Native Americans” – Porter Shimer
“The New Age Herbalist” – Richard Mabey

Sursa: http://caplimpede.ro/aceasta-planta-este-cel-mai-util-medicament-de-pe-pamant/

3 responses to “Aceasta planta este cel mai util medicament de pe Pamant!

  1. Patlagina este remediul pentru orice venin sau otrava de pe pamant. Impotriva muscaturii de vipera, se imbraca corpul cat mai mult cu aceasta frunza. Muscatura de viespe sau de albina nu se inflameaza daca este plasata frunza peste locul intepaturii. In tot locul unde calca frecvent omul exista patlagina. Ni se ofera (gratuit) toate medicamentele necesare sanatatii – daca stim cum sa le folosim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s