10.Vesti bune pentru oameni imperfecti

Vesti bune pentru oameni imperfecti

Acum cativa ani cineva mi-a spus o intamplare  despre un barbat imbracat foarte elegant, care arata ca un prosper om de afaceri si care a cauzat  multa zarva  in centul orasului Chicago. Intr-o dimineata insorita , in timp ce mii de oameni se indreptau spre locurile lor de munca, acest barbat imbaract elegant statea la coltul  unei strazi  si isi indrepta degetul spre cate un trecator si striga: “Vinovat!” Trecatorii presupuneau ca cei doi oameni se cunosteau, lucru care nu era adevarat. Apoi eroul nostru indrepta degetul sper alt om si striga cat il tineau plamanii : “Vinovat!”

A batut strazile  din centrul orasului timp de trei ore orpindu-se din loc in loc, aratand cu degetul spre cate un om si strigand: “Vinovat!”  La inceput oamenii au crezut ca este nebun. sute de oameni au inceput sa mearga dupa el si sa-l urmareasca.  Unii chiar au crezut ca avea o capacitate deosebita de perceptie, pentru ca uni din oamenii acuzati erau intr-adevar vinovati. “De unde stie?” au inceput sa se intrebe spectatorii. “Este un profet?” Dintr-o data,  la fel de brusc cum a aparut ,  omul a disparut si nu s-a mai aflat nimic de el.

De ce a provocat atata tulburare? Probabil ca fiecare om se simte  vinovat in adancul sufeltului sau.  Toti simtim ca am facut ceva gresit,  Ca ceva nu este in ordine. Citim in Biblie despre aceasta veste rea urmatoarele cuvinte: “Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu (Romani 3: 23)”.

Biblia ne mai spune ca plata este moartea sau separarea spirituala de Dumnezeu. Verbul “a pacatui” inseamna a-ti rata tinta.  Oamenii isi poarta ranchiuna unii  altora si nu uita faptele  rele. Dumnezeu insa deschide  o pagina nou si  curata in viata noastra.

Dar iata ca a venit si randul vestilor bune.  Exista speranta pentru omaenii imperfecti. Nu suntem obligati  sa ramanem cu sentimentul vinovatiei  ca am ratat tinta vietilor noastre. Putem fi eliberati de pacatul nostru prin Cristos. Caile lui Dumnezeu sunt diferite de caile noastre. Multi omanei au intentii bune, dar conceptii gresite depsre Dumnezeu. Unii cred ca Dumnezeu este un Dumnezeu  al faptelor. Ei cred ca  trebuie sa-I castige dragostea, la fel cum obtin note la scoala. Altii cred ca Dumnezeu ezita sa ierte.  Dumnezeu insa iarta pacatele marturisite.  Numai noi ne aducem aminte de trecut. Dumnezeu  insa deschide o pagina noua  si curata in viata noastra.Caile lui Dumnezeu  sunt diferite de caile noastre si daca vrem  sa avem un respect sanatos fata de noi insine  trebuie sa invatam caile Sale.

 Maine vom afla ca Dumnezeu ne iubeste neconditionat. Pana atunci Dumnezeu sa va binecuvinteze.

3 responses to “10.Vesti bune pentru oameni imperfecti

  1. Pingback: Fãrã titlu « Daurel's Blog·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s