Sapte crestini egipteni executati pe o plaja din Benghazi

37439Cel mai recent semn al problemelor creștinilor coptici care se răspîndește dincolo de Egipt, este că șapte bărbați creștini au fost împușcați prin execuție pe o plajă în afara orașului Benghazi, au anunțat luni oficialii de securitate din Libia.

Potrivit Christian Today, trupurile au fost găsite cu împușcături în cap, într-o arie în care răpirile și asasinările sunt frecvente și unde activează militanți islamiști, raportează Reuters. Victimele “au fost răpite din casele lor de oameni înarmați”, raportează Middle East Concern. “Acești oameni înarmați au mers de la ușă la ușă prin apartamente, căutând locatari care erau creștini.”

Libia, în special partea Benghazi, este ostilă față de creștinism. În acest sens națiunea a crescut și anume de la nivelul 17 din noiembrie anul trecut pînă la nivelul 13 în noiembrie anul acesta, conform Open Doors’s World Watch List, ceea ce face ca Libia să fie „cea mai dificilă țară din nordul Africii pentru a fi creștin.”

Religion News Service recent a raportat despre îngrijorarea cu privire la libertatea religioasă a creștinilor din Libia, dintre care majoritatea sunt lucrători străini. Ronnie Smith, un creștin american, inspirat de John Piper să-și lase biserica din Austin și să lucreze în calitate de profesor de chimie în Benghazi, a fost împușcat mortal la data de 5 decembrie în timp ce alerga prin împrejurimi. Smith se pregătea să țină examenul final al cursului său înainte să se întoarcă acasă în Statele Unite de Crăciun.

CT a raportat anterior cu privire la eliberarea unui cetățean american și alți trei creștini străini care erau ținuți într-o închisoare din Benghazi în februarie anul trecut, cum că ar fi distribuit pliante care promovează creștinismul. Aproximativ 50 de egipteni creștini au fost arestați în Benghazi în martie anul trecut, fiind învinuiți de imigrare ilegală și acuzați de încercarea de a evangheliza pe musulmani.

În Libia, atașamentul pentru orice religie în afara Islamului este pedepsit cu moartea.
CT a examinat în prealabil dacă Evanghelismul Coptic este într-adevăr în creștere în Africa, bazat pe arestările recente în Libia și Sudan.

Sursa: Moldovacrestina.md

Leave a comment